Огнените знаци в астрологията се свързват с мъжката енергия. Те са носители на достойнството, на гордостта, на мъжеството. Носители са и на силата в най-класическата й форма – физическата сила, но и силата на духа, силата на личното его и на енергията, която кара другите да се съобразяват с тях. 
 С две думи огнените знаци са егоисти и това е самата истина. Егото се свързва с идеята за огъня, който постоянно трябва да се разгаря, а това е огънят, който всеки един от тези знаци носи в себе си. За да ви видите в пълния им блясък, то трябва да знаете как да разгорите огъня в душата им.
 Егоизмът обаче може да е много хубаво качество по отношение на партньорството, стига да знаем как да го разгледаме.
Ето ги и 5-те най-важи момента при връзката с човек от огнените зодии Лъв, Овен и Стрелец:
1.      Това са хора, които обичат да са център на вниманието
Това не е качество, което трябва да потискате в тях, а това е качество, заради което трябва да ги харесвате. Ако искате да имате забележителен партньор, който умее да привлича вниманието над себе си, то трябва да платите и съответната цена, която в случая е съобразяване от ваша страна.
2.      Това са хора, които могат да бъдат много смели.
Всеки план и разколебан човек има нужда от силен, решителен и дори леко доминиращ партньор до себе си. Точно тези хора харесват огнените знаци. Самите представители на огнените знаци обичат да имат до себе си човек, който може да ги приоритизира и да се съобразява с тях, като ги намира за авторитетни, силни и знаещи. Това може да ги кара да бъдат още повече такива.
3.      Това са хора, които могат да действат.
Представителите на огнените знаци не са хора, които ще седят и ще ронят сълзи с вас и ще ви казват това, което искате да чуете. Това са хора, които ще ви помогнат да намерите решение и ако сте им много близки, дори те могат да преобърнат света за да намерят това решение за вас и да ви го предоставят.  Не искайте от тях да са пасивни, съзерцателни и емоционално разбиращи на 100%.
4.      Това са хора, които не умеят добре да се съобразяват.
Това са хора, при които егото е много силно. Те обичат да се налагат, а не да се съобразяват. Освен това огнените знаци се свързват с добрата скорост, те не обичат да са забавяни, не обичат да са прекалено мудни и предпазливи. Те са достатъчно смели да направят 100 опита, докато вие все още планирате и преценявате как да действате.
5.      Това са хора, които могат да ви защитят.
Овен, Лъв и Стрелец се свързват с елемента огън. Това е елементът, който дава живот чрез топлината си, но това е и елементът, който може да изпепели всеки, който застане на пътя му. Стига да сте на страната на огнения човек, то той може да се погрижи за вас и да ви даде тази зашита и закрила, от която имате нужда. Ако обаче застанете от другата страна, то ще трябва да се изправите този път срещу огъня, който ще бъде насочен срещу вас.