Предстои ни последното пълнолуние за годината и, разбира се, то ще се случи по един кардинален начин. Коледа не би била същата, ако нямаше едно така силно пълнолуние в кардиналните знаци Рак и Козирог. Сякаш това пълнолуние ни изкача да намалим професионалната си активност, да останем у дома сред най-близките си и да преосмислим темите за дом, семейство и социална реализация. 
Пълнолунието е на 23 Декември – точно когато всички се събират със семействата си и се готвят за Коледа. Внимавайте в този момент, защото има опасност празникът ви да се превърне в комедиен американски филм с коледна тематика, в който има и много драма и недоизказани емоции. 
Това пълнолуние ще ни накара да ви припомним някои стари истини, които сме склонни да забравяме:
1.      Всички сме свързани, особено в семейството и ако някой в него страда, то и останалите се чувстват по този начин. Затова трябва взаимно да си помагаме. Но това, което не трябва да забравяме е, че винаги трябва да има едни здравословни граници на общуване, защото ако се преминат, може да се получи енергийна каша.
2.     Семейството не е само извор на ресурси и грижа, но и отговорност. Отговорността  по Коледа е лична и тя е да простиш на близките си, за да можеш да освободиш себе си.  Процесът на прошката винаги започва от себе си.
3.   Пренебрегвайки семейството заради работата, ние режем и връзката с емоционалния си свят, а това винаги води до нещастие. Сега е моментът да оценим каква е важността на семейството в нашия живот.
4.  Приоритизирайки семейството и сливайки се с колективната енергия, ние режем връзката с личното си социално израстване и доказване на собствените ни качества, а това винаги води до нещастие. Сега е моментът да оценим каква е важността на работата, социалните успехи и постижения в нашия живот.
5.  Щастието се намира в баланса между отговорността и емоциите. Залитането във всяка една от крайностите ще ни прави или прекалено студени или прекалено уязвими.
Това пълнолуние ще ни накара да уважаваме домакините и да им благодарим, ако са се постарали да направят празника ни щастлив. 
Обърнете и специално внимание на децата и се постарайте да ги зарадвате, защото те винаги ще помнят празниците с вас. 
И пак – Коледа не би била същата, без пълнолунието в знаците Рак и Козирог.
Весела Коледа на всички!