Определено ни престои една много важна година в социален план. Това ще е година, в която активно ще се борим с овладяване на агресията в личен, но и в социален план.
 Неслучайно точно през тази година Марс ще се обърне и ще стане ретрограден, за да ни накара да разберем от какво е провокирана агресията в самите нас и необходимо ли е да я прехвърляме в социален план. Нашето лично недоволство трябва да се реши на личностно ниво, а не да вредим и на другите. 
През тази година ще разберем някои трудни за разбиране истини. Първата от тях е, че ще разберем колко сме свързани  и то не икономически, политически и социално, а ще разберем колко сме свързани като енергия. Това означава, че страданието на едно място ще се предава като енергия на друго. Просто процеса на мултиплициране на мъка и страдание трябва да спре. 
Втората истинае, че трябва да разберем, че има много смисъл в нашия живот и ние не сме дошли тук само с материални цели, защото те ще ни погубят и то бързо и безвъзвратно. Това ще ни подскаже Сатурн, който изисква от нас да разберем философията на живота, а тя именно е в общото действие към едно по-добро бъдеще, като различията трябва да бъдат заличени, защото това, че ние сме разделени е една илюзия. 
Третата истинае, че обществото вече не може да бъде същото нито в личен, нито в социален план, а то преминава през големи трансформации, които ще се отразят на взаимоотношенията, на връзката с родителите. Децата, които се радват сега са съвсем друг тип души, които не могат да бъдат възпитавани в остарелите модели. Сериозни културни, икономически и политически кризи ще има в тази общества, които с съпротивляват на прогреса и се опитват да живеят по един стар начин, по-характерен за средновековието. 
Четвъртата истинае, че всеки за себе си ще разбере каква е истината. Хората няма да са съгласни да вярват вече сляпо на това, което им се казва, защото усещат, че това е една манипулация, свързана с умишлено насаден стрес и паника, които се опитват да отделят хората от истината за самите тях и за щастието им. 
Петата истинае, че границите силно ще се променят като целта е тях да ги няма в един бъдещ момент, но сега може да се мине точно през обратния процес, когато те ще бъдат затворени още повече, а образът на другия ще се сатанизира. Ще бъдем поставени в една безразсъдна ситуация, в която в света всеки ще е друг за някого и ще се страхува да бъде себе си. Този страх ще продължи, докато не разберем, че решението не е в отхвърляне на другия, а в неговото приемане. Не става въпрос за налагане на другост, а за нейното приемане.  Това пак е част от истината. За да се опознае истината, трябва да се познава добре и лъжата.  
Тази година ще постави на изпитание и темата за сигурността на живота ни във всичките й форми. Ще трябва да разгледаме по нов начин темите за здравето, парите, работата и задълженията. Затова ще ни помогне много ретроградното движение на Меркурий в трите земни знака Телец, Дева и Козирог
Позитивният момент се крие в преминаването на планетата на разширението и късмета Юпитер в знака на Везните. Това не е силна позиция за Юпитер, защото не дава самоизява, но дава необходимост от сътрудничество. Точно това ще е пътят на успеха за всеки един от нас – именно сътрудничеството. Сега ще разберем, че две глави мислят по-добре от една и една различна гледна точка винаги е ценна, защото ни пази от това да минем в крайност и да се самозабравим, а по този начин можем да навредим както на себе си, така и на останалите хора. 

За България тази година ще е много важна по отношение на това с кого е добре да дружи и кого да избяга в политически и международен план. Именно от това решение зависи развитието на страната през следващите 12 месеца. Това решение не трябва да се взима от материални подбуди, а от идейни. Точно това ще се цени най-много сега – кого подкрепяш като идея, а не на кого се продаваш. 
В световен план напрежението няма да намалее, защото то още не е стигнало в кулминационната си точка на агресия. Именно при тази кулминация ще се разбере колко сме свързани всички и как агресията трябва да се тушира. 
Сатурн сега иска от нас да променим ценностната си система и начина, по който възприемаме света. Изисква от нас да се отнасяме приемащо и позитивно, но това не се отнася само за една част от света по отношение на друга, а това е един взаимен процес и докато не се постигне взаимност, то ще има много конфликти. 
В международен план ще има нови прегрупирания, а това ще окаже и промяна по отношение на законодателствата на редица страни. Ще има нови закони, нови мерки, нови идеи, които ще променят обществата и социалната им устроеност. В големите съюзи могат да се създадат малки такива. 
През тази година всеки ще търси истината за себе си  по начина, по който може. Истината е, че първичната агресия е един много отминал модел за решаване на проблема и този модел трябва да приключи. На негово място трябва да застане един мирен подход към решението на заплетените ситуации, а всичко това ще се случи, когато се постигне една нова духовност от хората в този свят.