Овен – годината на помъдряването: тази година ще разберете много истини за себе си, които до момента може да сте крили някъде дълбоко в душата си и да не сте искали да се обърнете към тях. Основната истините е, че не можете сами, колкото и да ви се иска да можете, колкото и да ви е трудно да се съобразявате. През тази година ще разберете, че с помощта на другите можете да бъдете много по-успешни и това ще ви накара да омекотите характера си и то на базата на мъдрост, ще се го направите някак си смирено, но и доброволно. 
Телец – годината на новите планове: тази година можете да сте много плахи и много да внимавате къде стъпвате, но едновременно с това във вас ще има една увереност по отношение на плановете ви и целите, които искате да реализирате. Тази година ще ви накара да се замислите много над грешките, които сте допускали до момента както в личен, така и в професионален план и ще ви даде сили и кураж да ги поправите. Можете да изненадата хората около вас с едно напълно ново поведение. 
Близнаци – годината на отстояване на себе си: тази година се дели на две части за вас. Периодът до есента може да е особено труден за вас. Трудността ще идва от факта, че в момента преминавате през много ситуации на ограничения и на съобразяване, които са ви наложени отвън. Това съобразяване обаче не е вашето и вие изпитвате много големи затруднения, когато се опитвате да угодите на останалите. След есента вие ще имате помощник в лицето на партньора в живота ти – това ще бъде както професионално, така може и да е лично партньорство. 
Рак – годината да овладените емоции: това да овладеете емоциите си е може би една от най-големите трудности за вас в живота. През тази година се приготвите да се сблъскате с миналото си, за да можете да го подредите по нов начин и чак тогава да се насочите към бъдещето си. В живота ви отново ще се повяват хора от миналото ви, с които сте били близки в личен или професионален план. Ще трябва да им простите, както и да простите на себе си, защото именно тези хора ви държат на едно място  и не ви позволяват да продължите напред. Това ще е годината на голямата равносметка, която ще доведе до овладяването на емоциите.
Лъв – годината на динамиката: вие имате голяма нужда в момента енергията в живота ви да се раздвижи. Това може да стане по много начини. От една страна може да има преместване, може да има нови цели в интелектуален план, които да предполагат обучение. Годината носи потенциал за много нови запознанства и активна комуникация, както и за много пътувания.  Тази година е важно да се пазите от монотонни и рутинни действия, както и от работи, които не ви развиват в интелектуален план. 
Дева – годината на старанието: годината продължава да е много двойствена за вас. От една страна при вас има много хубави тенденции, които ви дава Юпитер. Той носи успех за вас, късмет и възможност да разгърнете собствения си потенциал. От друга страна обаче Сатурн ви дава много пречки, много несъгласия с авторитети, със стари модели на поведение. Трудно ще ви е да сте новатори през тази година, но за сметка на това усърдният ви труд ще бъде оценен. Може да сте поставени в една особена ситуация. Сега може да работите много и да не намирате оценката, от която имате нужда, но в един момент в бъдеще ще бъдете много силно оценени за това, което правите в момента. С други думи положеният труд никога не е напразен. 

Везни – годината на щастието: през тази година Юпитер преминава във вашия знак и ще ви даде така нужната за вас хармония. Ще ви даде една много мека и позитивна енергия в живота, която ще ви позволи както да се освободите от всякакви ограничения и напрегнати моменти, които до момента сте натрупали в излишък, така ще ви помогне и да се насочите в нова посока, в която да реализирате таланта си. Това ще се случи през втората половина на годината, а през първата ще се изисква от вас да подредите себе си, живота си и емоционалния си свят. 
Скорпион – годината на промяната: през тази година вие ще сте много мотивирани да действате. Марс ще ви накара обаче много детайлно да изпипате плановете си, за да бъдете успешни. Всяко едно прибързано и крайно емоционално действие ще бъде голяма грешка за вас. Използвайте интуицията си, тя много ще ви помага и ще ви насочва към правилното решение и ще ви дава кратък път до целта. Периодът между април  и юли изисква от вас планиране и изчистване на готовите планове. След този период действайте, когато вече сте готови. 
Стрелец – година за зрелостта: тази година ще изисква от вас една много голяма дисциплина и отговорност. Нещата няма да се случват, ако не сте положили необходимите усилия и разчитате само на късмета си. Плановете ви ще се забавят винаги, когато прибързвате. Приемайте това като позитивен знак от съдбата, а не нещо, за което да се ядосвате. Ще поемете много нови отговорности, за които може и да не сте готови, но тя ще бъдат задължителни за вас и няма да можете да им се изплъзнете, а те ще ви направя много по-зрели и отговорни.
Козирог – годината на осъзнаването: има отговорности, които не искате да поемете. От една страна ви е страх, от друга страна ви мързи, от трета страна мислите, че нямате необходимата подкрепа, за да вземете правилното решение. Тази година просто ще ви писне както от това да разчитате на другите, така и на моменти ще ви писне от самите вас и от необоснованите ви страхове и ще започнете да действате и никой няма да може да застане на пътя ви. Просто сега ще разберете, че имате пряк път до целта си, но трябва да го извървите сами, а не да разчитате на другите и още по-малко да ги обвинявате. 
Водолей – годината на самостоятелността: много особена ще бъде енергията на тази година за вас. До един момент ще искате да угодите на всички и те могат да ви се качат на главата. Истината, обаче, ще е друга. Вие искате да им угодите, за да им се харесате и да не ви отхвърлят. Цената, която ще платите ще е много голяма и ще се свързва с ограничения на личните ви свобода и воля, а това винаги е една взривоопасна ситуация за вас, която приключва със скандал и с много прекратени взаимоотношения. Това няма да се случи, ако поставите собствените си нужди и желания на преден план. Не, това не ви прави егоисти, а ви прави хора, които могат да дефинират личното си щастие и да го постигнат. Годината е прекрасна за самостоятелно живеене. 
Риби – годината на духовното пробуждане: постоянно се говори колко са духовни и чувствителни рибите. Такива са обаче само рибите, които са работили по духовното си израстване. Другите риби страдат, борейки се с правилата на материалния свят, който е прекалено груб и нараняващ към тях. Тази година и втората група риби ще разберат за себе си, че са предимно емоционални и интуитивни същества и пътят на щастието им минава през това да опознаят духовния си свят и най-вече – да го подредят. Болестите няма да се лекуват с хапчета, а в енергия. Емоционалните блокажи ще се решават чрез споделяне и пускане, а не чрез трупане на емоции, докато не се пръснете. Духовното пробуждане трябва да започне от вас, защото това е целта, за която сте дошли в този живот.