photo-1427501482951-3da9b725be23-1-1-e1451893846355.jpg
11- 17 Януари
Енергията на тази седмица е много особена. Намираме се точно след Новолуние, което се свързва с идеята за новото начало, но освен това Меркурий е ретрограден и едно такова начало трябва да бъде забавено, за да не се объркат плановете ни. В този ред на мисли можем да кажем, че седмицата е чудесна по отношение на изграждане на идея за нови проекти, които да стартират след края на ретроградния Меркурий.
Овен –  това ще е седмица на голямо съобразяване от ваша страна и то с много авторитетни личности, с чието мнение може да не сте изобщо съгласни.  Конфронтацията обаче е изключена, защото няма да е във ваша полза. Опитайте се да разберете защо са важни тези промени, които се случват сега в живота ви.
Телец – точно сега може да се чувствате особено добре. Темата за сигурността е много важна за вас и често ви притеснява, но сега ще можете да намерите тази сигурност, към която се стремите и да се насочите към това да я задържите в живота си и да й се наслаждавате.
Близнаци – винаги, когато Меркурий е ретрограден, вие имате много голямо желание да реализирате промени в живота ви. Това обаче е първоначалния импулс. Много по-важно е да се замислите какво искат да постигнете с тези промени в дългосрочен план и как точно да ги направите. Затова не бързайте с действието.
Рак – ако до момента при вас е имало един обективен егоизъм, който е бил в центъра на света ви, то сега ще разберете, че не сте сами и е важно да се съобразявате с другите хора, дори това да не ви хареса. За вас не е лесно да сте егоисти, нито е лесно да сте сами. Затова ще е много по-лесно и приятно за вас да се отворите към хората.
Лъв – енергията е трудна за вас в момента. В живота ви може да има голямо физическо или психическо изтощение, с което да ви е трудно да се справите. Точно по тази причина е добре да промените графика си и да го направите по-лесен и удобен за самите вас.
Дева – през тази седмица ще разберете какво ви липсва в социален план и какво ви пречи да сте така успешни, колкото ви се иска. Отговорът ще ви бъде даден, а вие ще трябва да се съобразите с него и да се промените по такъв начин, че да реализирате успешно мечтите си.
Везни – много дисциплина и отговорност ще се изисква от вас през тази седмица. Няма да имате време за почивка. Може да се наложи да се справите с нови задължения – както в личен, така и в професионален план, към които трябва да се отнесете с голямо усърдие, независимо дали това ви харесва или не.
Скорпион – много успешна може да бъде тази седмица за вас, особено ако планирате промяна в договорни отношения, нови условия за сътрудничество, договорки в брака. В момента идеите ви ще минават много по-лесно и другите ще са склонни да ви слушат.          
Стрелец – през тази седмица трябва да си дадете реална сметка как ви възприемат другите хора и дали ви харесва начина, по който те ви усещат. Когато разберете истината, опитайте са да я анализирате и да си дадете сметка необходима ли е промяна във вашето поведение и е необходима промяна в средата.
Козирог – много събития сега ви показват къде точно сте стигнали в живота си. Сами можете да прецените дали това ви устройва, дали ви харесва и ако не е така, то е добре да предприемете тези промени, от които имате нужда, за да сте щастливи.
Водолей – точно сега енергията ви е силно насочена към задълженията, към работата и към кариерата. Добре е да сте дейни, активни и мотивирани. Не е момент, в който да си почивате или да оставяте другите да взимат решения от ваше име.
Риби  най-важното за вас тази седмица ще е да откриете коя е вашата истина. Много посоки ще ви се дават, в много направления ще можете да се реализирате. Само че вие нямате сили да бъдете на много места едновременно. Затова трябва да усетите коя възможност е най-истинна за вас и ви резонира най-добре.