Много бих искал да споделя няколко истински, свързани с астрологията. Няма по-добро време за това от началото на годината. Всичките истини са очевидни и повече от ясни, но именно очевидните неща са това, което ние често не забелязваме. Ето ги и тях:
1.      Астрологията е точна, когато е лично насочена. Истината не е колективно понятие, а крайно лично. Независимо от това, всеки човек може да открие нещо за себе си в колективната истина, защото всички сме свързани.
2.      Астрологията на се изчерпва до вашата зодия, независимо че вие може друго да не познавате от хороскопа си. В този ред на мисли вие имате едно минимално познание за астрологията, което може да ви е само изключително базисен ориентир.
3.      Заключения, свързани само със зодията са част от популярната астрология, предназначени за масова публика, но те са крайно общи и няма как да отговарят за всеки един от вас на 100%. Приемайте ги като част от пъзела на истината, но не и за цялата истина.
4.      Заключения, само на базата на зодията, могат често да бъдат и погрешни, ако не се разгледат всички важни компоненти в картата. Истинската астрологична прогноза е само личната.
5.      Седмичната прогноза е безкрайно обща и се свързва само със зодиакалния ви знак – това не я прави обективна за всички, но все пак тенденции съществуват при всеки под една или друга форма. Приемете това като коз, който може да използвате. 
6.      Няма как да твърдите, че се интересувате и занимавате с астрология, ако познавате само зодията си и максимум асцендента. Астрологията е прекалено сложна и комплексна, за да се ограничи само до тези понятия.
7.      Астрологията не е гадание. Тя не рамките и предопределя живота ви, ако не го позволите, а ви насочва да бъдеше във вашия път. Първо се запознайте с този път, преди да задавате въпроси, които може и да не се отнасят до вашия живот.
8.      Астрологията ви кара да мислите. Всеки астролог интерпретира по своя начин и е ценен със собствената си позиция и тълкуване. Всеки дава част от истината. Вие сами трябва да я сглобите.
9.      Не се разстройвайте от негативни прогнози.  Приемете ги като едно ценно предупреждение, с което може да се справите, но ако не вземете мерки, челно ще се сблъскате с него. В тези момент се сещайте, че имате свободна воля – тя може да ви спаси във всяка една ситуация.
10.  Астрологията не е забавление. Ако нямате достатъчно познания, можете да объркате както себе си, така и хората, на които се опитвате да казвате неща. Астрологията е отговорност. Чрез нея се трупа карма и това трябва да бъде осъзнато.
11. Не прибягвайте до астрологията, ако не сте готови да чуете цялата истина. Тя може изобщо да не съответства на очакванията ви и сериозно да ви разстрои.
12. Не питайте само за събития. За да не се случва нещо в живота ви, то основно има блокаж или проблем при самите вас. Докато тази енергия не се разблокира, то няма как събитието само да се случи, дори да ви е „писано”.
13. Астрологът тълкува вашата собствена карта т.е. програмата, която сте избрали, за да слезете на земята. Това е вашата програма, астрологът просто ви помага да си я спомните, той не е създал тази програма. Не убивайте вестоносеца, той не е виновен!