Добре е да запомним няколко правила, свързани с любовта, който ще ни помогнат по-лесно да я изживеем и да й се насладим.

  1. Любовта се случва по различно време в живота на един човек– не може някой да ви казва кога трябва да се ожените, влюбите или създадете семейство. Ако това става по-късно в живота ви, значи вие просто имате нужда от повече време.
  2. Любовта не винаги се случва с най-подходящ партньор, а с този, които ще ни помогне да си научим уроците: в този живот сме дошли да учим важни уроци, които да помогнат за духовната ни еволюция. Най-често учим тези уроци чрез партньорите. По-трудните връзки са именно и по-ценните и по-полезните, защото ни карат да развием собствения си образ и да излезем от зоната на комфорт.
  3. Можете да срещнете много хора, но ако душите ви не са решили, че имате общ път заедно, то той няма да се случи връзка. Ставаме близки само с хората, с които имаме предначертан общ път и/или имаме какво да си дадем по отношение на духовното ни израстване.
  4. Няма нужда от сравнения в любовта, няма как да сравнявате връзката си с друга, защото любовта е индивидуално понятие. Всяка връзка се изгражда от енергията на двама души и техните емоции и това я прави неповторима.
  5. Ако нямате любов към себе си, ако не я носите в сърцето си, няма какво да проектирате върху партньора. Ние винаги отразяваме в света нашата собствена същност. Ако искате любов, то провокирайте любовта в себе си и я накарайте да живее.

 

В този ред на мисли любовта е както много лесна, така е и много сложна, но винаги си заслужава да се опитаме да я намерим и да я задържим в живота си.