Спортът е тема, която вълнува всички хора. Някои от обичат, други истински го мразят, но като цяло няма безразлични.  Спортът е начин, по който да балансираме енергията в нас чрез физически натоварвания. Той е полезен за всички, но е трудно хората да се ориентират към правилната форма на спорт, затова и често има такива, които го мразят.

Първото, което трябва да разберем за себе си е как отработваме колективната енергия. Има хора, които просто не са създадени за колективен спорт и нямат никакъв отборен дух. За тези хора отборните спортове могат да са толкова неприятни, че да ги отказват от физически движение завинаги. Обикновено това да хората, който имат много силно влияние на Уран в картата си и се стремят към индивидуални постижения.

Също така има хора, които обичат колективната енергия, защото се зареждат от нея. Това са хора, които се нуждаят от обмен на енергия. Те са добри във всички групови дейности. Това са хора, които имат силно изразено влияние на планетата Плутон в картата си.

Хората, които имат силно изразен Нептун, винаги харесват спортове, които имат някакъв творчески елемент като танц, зумба, кънки, гимнастика. Хората, които обичат спортовете с прозрачно оценяване и правила, където се изисква и упоритост, често имат много добре представен Сатурн в картите си.

Второто, което трябва да се прецени е свързано с това каква енергия искате да отработвате. Има хора, които имат много агресия в себе си, имат много енергия и искат тя да излезе от тях. Обикновено това са хората със силно присъствие на огнените знаци в картите им. Те са по-склони да ходят на бокс, да ходят на фитнес, да изпълняват силови спортове. Това са хора, които имат състезателен дух, силни са в конкуренцията, носят и силно его, което иска да се изразява по един индивидуален начин.  Това са хора, на които им се налага да са агресивни и конкурентни в работата. Често това са хора с високи социални постове.

От другата страна се намират хората, които имат много трудна връзка със земния живот. Това са прекалено интровертни и мечтателни хора, на които им е много трудно да преминават през ежедневието, защото то е рамкирано, агресивно и много нараняващо.   Това са хора, които имат много силно представени воден елемент в картите си. Често тези хора имат нужда от заземяване. Това означава да ходят на планина, да правят походи, да лежат на земята, да стъпват боси по земята. Те имат нужда да усещат земята и контакта си с нея. В началото тази идея ги отвращава, но ако си дадат възможност да опитат, ще разберат, че една разходка в планината може да ги накара да се чувстват много добре.

Също така има хора, които имат нужда от успокоение. Имат нужда да се изолират и да укротят темперамента си.  Буквално имат нужда се потопят под повърхността на нещата и да ги анализират. Често това са представителите на всички знаци.  Това са хора, които работят с други хора. Палитрата е голяма от продавач консултанти до психолози и лекари. За тези хора е много ценен контакта с водата. Често плуването може да ги успокоява по един несравним начин.  За тях е важно да потапят тялото си изцяло, защото водата дава както успокоение, така и пречиства, отнема от отрицателната енергия.

Съществува още една група. Това е групата на много менталните хора, които са и много динамични. Обикновено това са представителите на въздушните знаци. Те обичат да правят няколко неща едновременно. За тях е много характерно да се намират в градска среда, да тичат в парковете, да карат колело и едновременно с това да слушат музика и да говорят по телефона. Това е техният начин да се разтоварят от тежката енергия.

Има още една група. Това са хората, които търсят стабилност и хармония в живота. Често това са хора, които имат силно представени земните знаци в картите си. Това са хора, които обичат да ходят на хубави места, с хубави хора и да правят нещо приятно, естетично и престижно. Често това са посетителите на йога центровете, които са както модерни, така и дават известен престиж, че се занимаваш с нещо духовно, което дава още един оттенък на социалния ти образ. Самата йога може да бъде подходяща за всички, защото има много разновидности.

Разгледайте собствената си рождена карта и вижте кой елемент липсва в нея. Това може да ви насочи и към правилния вид активност и спорт, които да ви балансират.

Това, че един спорт е модерен и популярен, не означава, че е за вас, ако не го усещате. Това не означава, че мразите спорта, а означава, че не сте намерили вашия. Успех в търсенето.