Пролетта е символ на новото начало. Това е и началото на астрологичната година, която започва със знака на Овена.

Ако се замислим, можем да направим паралел между часовете на деня и хороскопа. Часовете са 12, толкова са и знаците в хороскопа. Това е един своеобразен цикъл на зараждащата се, развиващата се енергия и нейния край.

Зимата носи идеята за края, а пролетта тази за началото, когато всичко отново се пробужда. Какво става точно в този деликатен момент, когато енергията се променя? Случва се това, че и ние трябва да се променим.

Какво означава промяната, в какво се състои трансформацията? За да приветстваме новата енергия в живота си, то трябва да сме отворени за нея, да сме се изчистили от старата енергия, да сме щастливи и нетърпеливи да се срещнем с тази нова енергия и да я приветстваме в живота си. Всичко звучи толкова хубаво и толкова позитивно, а реално е толкова сложно за изпълнение.

Знаците, които са много щастливи да се впуснат в нови предизвикателства, това са огнените знаци, които носят първичната мъжка енергия, която се свързва с конкуренция, агресия, динамика. Тези хора чакат промяната, наслаждават й се. Лесно се разделят със старата енергия, защото те не вникват прекален дълбоко в нея, а когато усетят, че тя не е позитивна за тях, лесно й обръщат гръб. За тези знаци пролетта и новото начало са много позитивен момент в живота.

Много трудна е раздялата със старото при следните групи: това са водните знаци, представителите на знака Телец и всички хора, които имат Сатурн в знака на Скорпиона. Това са хора, които свикват, привързват се и това е много важно в живота им. За тях това, че са свикнали с нещо е достатъчно да се чувстват комфортно с него. Това се отнася най-вече до знака на телеца и хората, който имат Сатурн в знака на Скорпиона.

Хората от водните знаци пък са склонни да поемат толкова много стара енергия в себе си, да се затлачват от стари и ненужни преживявания и спомени, че всичко това ги кара да седят на едно място и да не могат да помръднат.

Представителите на водните знаци са носталгични хора, които живеят в спомените си. Те пазят ревниво както позитивните спомени в живота си, така обаче и много ясно и точно пазят негативните спомени. Това ги кара често да живеят в една паралелна реалност, която не е тук и сега. Колкото повече са потънали в емоциите си и в миналото, потопени в носталгията, толкова промяната на енергията, пролетта и новото начало ги плашат, дори дразнят.

Между динамиката на огнените знаци и носталгията на водните се намират въздушните и земните знаци. При въздушните знаци властват рационалното, анализа, преценката, а при земните знаци практичността. Затова можем да кажем, че при тези знаци промяната, раздялата със старото и приветстването на новата енергия са процеси, които се базират на логика и на преценка. Това умение прави процесите плави и умерени, протичащи по един по-хармоничен начин.

Самата промяна на времето и идването на пролетта ще ви подскажат какъв тип човек сте. Ако се радвате, че идва пролетта, то определено имате нужда от едно ново начало и новата енергия ще ви зарадва. Ако обаче идеята за пролетта ви отегчава и дори дразни, то замислете се с какво не искате да се разделите и защо енергията на новия живот не ви привлича?

В заключение бих изтъкнал мечтата на всеки Телец- да получава, без да му се налага да се разделя с това, което има. Това, за жалост, също е възможно. Просто в един момент ще бъдете задушени и убити от всичките си емоционални и материални притежания и няма да има място да си поемете въздух. Животът е устроен така, че винаги да ни дава това, от което имаме нужда, затова не е необходимо да се презапасяваме. А пролетта е идеалният момент да се разделим със старата енергия.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n