Рядко си даваме сметка в колко много процеси живеем едновременно. Постоянно нещо започва и приключва в живота ни. Живеем в век, десетилетие, година, месец, ден. Всеки един от тези времеви периоди нови в себе си както идеята за собствено началото, така и за собствен край. С други думи постоянно нещо в живота ни се заражда, а след това и умира.

Днес ще се спрем на седмицата. Тя съдържа в себе си закодирано познанието за целия хороскоп. Всеки един ден от седмицата има връзка с определена планета и носи енергията й. Всеки един ден носи позитивна вибрация, но носи и напрежение. Ние често се опитвате да изнасилваме тази енергия и да я подчиняваме на човешкия си рационален ред, но винаги е безуспешно. Няма как да садиш цветя в пороен дъжд, просто трябва да изчакаш той да премине.

Много субективно е кой е първият ден на седмицата и кой е последният. На различни места в света това е различно, но може би само в държави като Израел (давам за пример тази държава, защото съм запознат с нея, но може би има и други държави с такава подредба на дните) енергията на седмицата се отработва по най-добрия начин. Там първият ден от седмицата е Неделя, а последният работен ден е четвъртък. Това има своето обяснение, което ще дам след малко.

Според правилата в западното общество първият работен ден е Понеделник. Това е денят, който се свързва с Луната. Обикновено това е ден, в който сме силно потопени в емоциите си, трудно мислим логично и сме много лесни са емоционални влияния от страна на другите хора. Това е ден, в който ние сме много повече насочени към личното, към това, което се случва в самите нас. Не ни е до работа. Може би по тази причина хората се страхуват от Понеделник.  Свързва се със знака на Рака.

Вторник е активният ден на седмицата. Това е денят, който се свързва с първичната мъжка енергия, с бизнес начинанията, със спорта, с агресията, с конкуренцията. Много подходящ ден за всяко едно от тези направления.  Когато трябва да се свърши нещо ефективно, то това е подходящият ден.  Свързва се със знака на Овена и този на Скорпиона.

Сряда или т,нар среда на седмицата се свързва с планетата Меркурий. Това е денят, който е посветен на общуването, на комуникацията, Много добър ден за преместване, за курсове, за придобиване на ново познание.  Енергията на този ден активира интелектуалния потенциал и ни прави много по-отворени за информацията и за чуждата гледна точка.  Свързва се със знаците Близнаци и Дева.

Четвъртък е денят на успеха, на разширението, на растежа.  Това денят, в който се акумулира  познанието от предишните дни и може да бъде осмислено по един задълбочен начин и да се извадят правилите заключения.  Това е денят, който се свързва с планетата Юпитер.  Този ден може да бъде един чудесен завършек на работната седмица, точно както се случва в Израел. Той дава един позитивен и приятен преход към почивните дни.  Енергията на този ден се свързва със знаците Риби и Стрелец.

Защо Петък е първият почивен ден в Израел?  Защото това е денят на любовта, на хармонията – идеален е за почивка. Води се за пазарен ден, в който можеш да си купиш неща, които да те радват.  В нашето общество ние сме толкова изтощени и изцедени в петък, че просто искаме да спим и не можем да се насладим на позитивната му енергия. Този ден се свързва с планетата Венера и със знаците Телец и Везни.

За всички почивен ден е Събота. Този ден се управлява от планетата Сатурн и се свързва с традициите, тяхното уважение и спазване, както и с мъртвите. В нашето общество, тъй като е почивен ден всички се втурват да се оженят точно тогава, но като цяло енергията на събота не е добра за брак.  Денят е подходящ за сбирки със семейството, за уважение към по-възрастните, за спазване на традициите и спомен за тези, които вече ги няма. Денят се свързва със знаците Козирог и Водолей.

Един от най-хубавите дни на седмицата, който носи много голяма сила и потенциал за начало е Неделя. Това е денят, който се свързва със Слънцето и със знака на Лъва. Това е денят, в който всеки е максимално себе си и в своята сила. Поради тази причина в Израел това е първият работен ден, а ние го използваме основно за спане и по този начин активираме творческата сила в живота си.

Разбира се това рамкиране на началото и края на седмицата е субективно и всеки може, на базата на тази информация, да прецени кога и какво да прави. Когато обаче седмицата започва в най-емоционално нестабилния ден, в който лесно се активират страховете, а денят на любовта се свързва с изтощение, а денят на истинската активност със спане, което да компенсира това изтощение, то енергията няма как да протича по един конструктивен начин, ако я следваме сляпо.

Използвайте енергията на дните, човек може сам да подреди седмицата си така, че тя да му е полезна и да му носи успех.