Колкото и да се популяризира астрологичното познание в последните години, то си остава сложно за разбиране и често грешно за интерпретиране. Интересът към астрологията се свежда само до собствения астрологичен знак, а голямото владеене на астрологичната материя се простира до грешната или частична интерпретация на асцендента, без да се разбира какво точно е той.

Това е нормално. Астрологията е сложна материя, която не може да се сведе до тълкуване само на зодията, защото това е непълна информация, която може и да не бъде дори вярна, ако се извади от контекста. Това е все едно да кажеш, че разбираш математика, защото знаеш числата до 10 или можеш да четеш, защото знаеш първите три букви от азбуката.

Интересът към  зодиакалния знак често е необходимата предпоставка, която кара хората след това да задълбочат познанията си по астрология. Често хората се интересуват само от собствения си зодиакален знак, но по този начин се лишават от цялостната картина, която им позволява по-добре да разберат истината за себе си.

Всички знаци в астрологията са свързани един с друг и за да разбереш добре собствения си знак, то трябва да разбереш и енергията и смисъла на другите.

За пример днес ще дам знака на Овена и ще ви покажа как той е свързан с всеки един от другите знаци. Всеки един от останалите 11 знаци дава ценна информация за Овена – това, което е и това, което не е. Едва, когато цялата информация е събрана, то можеш да разберем какво означава да вървиш по пътя на Овена успешно и да развиваш тази енергия.

Пътят на Овена минава през това да изгради добра връзка със себе си, да конструира егото си по един позитивен начин и чак тогава може да е полезен на другите хора.

Овенът е знакът на новото начало, на динамиката и на ентусиазма, а всичко това идва след емоционалното прочистване, прошката и енергията на края, която се символизира от предишната стъпка в зодиака – тази на Рибите.

Една от най-важните характеристики, която можем да забележим при Овена е, че той е опозиционен на знака на Везните. Това прави Овена трудно разбираш заедността и партньорството. За него е важно той да води, да се изявява и да поема риск.

Този риск не винаги е добре осмислен и не винаги следва правила, често се заминава със социалните норми, защото е важно да се следват индивидуалните. Точно тук Овенът се отличава от Козирога.

Овенът е смел и самостоятелен. Дори хората, които най-много обича, семейството и близките могат да бъдат много вредни за него, ако се опитват да го тласкат в тяхната посока и да го отклоняват от собствената му. В Овена се развива идеята за индивидуалното, а не за колективното. Това го прави много далечен от Рака, но и много близък до представата на Водолея.

Именно това да бъдеш себе си по един различен и забележителен начин дава много голяма симпатия и разбиране между енергиите на Водолея и на Овена.

Овенът обича да общува, обича да комуникира, да се учи, защото знае, че за да бъде авторитетен, той трябва да е качествен, да знае, да може, да е информиран. Точно тази енергия го прави много близък до знаците Близнаци и Стрелец, в които се крие цялата идея за познанието.

Овенът осъзнава колко са важни качествата в живота и именно знакът, който следва след него е посветен на това да се развиват качествата  – това е знакът на Телеца.

Бидейки себе си, огрявайки се в собствената си светлина, Овенът обича да бъде харесван, предпочитан и обичан. Тук много добре се акцентира връзката му със знака на Лъва.

Има две неща, които със сигурност Овенът не иска да бъде и ако му се наложи, то това може много да го отдалечи от пътя му и от способността му да изгради себе си като един качествен и позитивен авторитет. Овенът не се справя добре с дълбоките, разтърсващи и трансформиращи емоции, свързани със знака на скорпиона, защото той е прекалено активен, живеещ тук и сега и много лесно може да се запали и на базата на конструктивната агресия да си реши проблема, без да се отдава на продължително и мъчително емоционално страдание.

Освен това Овенът не обича да е прекалено вглъбен в детайлите, не обича дребнавостите и сметкаджийството, защото той трябва да развие в себе си привлекателната мъжка страна, която се свързва със защита, щедрост и умение да си над нещата. Това много отличава Овена от Девата.

В крайна сметка, на базата на характеристиките от всички знаци, ние имаме един смел, независим, чаровен, комуникативен, щедър, умеещ да е силен и да защитава слабите човек. Това е идеалният образ на Овена, а всеки един знак може да ни подскаже каква енергия е добре да се развие в един Овен, в едно дете Овен и каква енергия просто не му е необходима.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n