Думата „ретрограден” се използва прекалено често през последната седмица, а предстои активно нейното използване и през следващата. В годината на ретроградните планети и Плутон реши да се отчете и ще бъде ретрограден от 22 Април до 01 Октомври.

Понякога омаловажаваме факта, че и Плутон става ретрограден. Да, той е висша планета и при него влиянието дори може да бъде отчетено като положително. Все пак трябва да отчетем, че всяко едно ретроградно движение дава забавяне и дава повторно справяне със стари проблеми, с които смятаме, че сме се справили, но реално не сме. Всяко едно ретроградно движение дава нужда да се обърнем към себе си и да не търсим първопричината в другите.

С други думи вселената ни казва да спрем и да престанем да обвиняваме другите за собствените ни проблеми, а да ги потърсим в себе си и да ги решим. Точно сега трябва да го направим в много сфери.

Ретроградното движение на Плутон ни показва, че промените ще настъпват в самите нас и ще са много силни, независимо дали сме готови за тях. Промяната, която се случва в нас, ще рефлектира и над другите хора, а по този начин, в крайна сметка, ще стигнем и до съществена социална и обществена промяна.

Плутон винаги се включва, когато има прекалено голямо генериране на отрицателна енергия, на стара енергия, от която трябва да се освободим. Той е като чистача на тази енергия. Той се включа за да почисти и да подреди по един нов начин, без да ни пита дали сме готови да се разделим със старата енергия – проницателно той преценява какво да премахне и в каква доза, така че да освободи път на новото в живота ни.

Определено Плутон иска да ни покаже, че в момента сме потънали в гняв, в агресия и недоволство и не трябва да трупаме повече напрежение, а да намерим начин да се освободим от него. Затова и ретроградният период на Плутон е по-продължителен.

Ето ги и 5-те важни неща, които трябва да знаем за ретроградния Плутон:

  1. Промяната е наложителна, особено п0 отношение на професионалния ви път. Възможно е осъзнаване на стари таланти, възможна е напълно нова посока в работата ви.
  2. Външните промени в социален план ще бъдат предхождани от такива в личен. Нещо старо, от вашата личност и вашия характер, ще си отиде, за да направи място на новото.
  3.  Ще разгледате позицията си в обществото по един нов начин. Ще за замислите дали сте доволни от настоящата си позиция и как искате да я промените.
  4.  Дойде моментът, в който натрупаните знания ще трябва да се превърнат в действие – в противен случай няма да има промяна.
  5.  Постоянството е това, което ще доведе до качествена промяна. Не е необходимо само да я заявите и да кажете, че сте готови за нея, но и да я изпълните докрай.

Желая ви успех!

Видеото е старо – не обръщайте внимание на датите.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n