Мислех да започна с дълбоката духовна страна на ретроградния Марс и да кажа колко е полезен. Ще стигнем и до там.

На първо място искам да споделя, че тази информация не е за да плаши, а за да покаже този момент за какво е подходящ и за какво не е. Много хора, след време, ми казват – ако знаех за тези тенденции тогава, щях да си направя плановете по различен начин. Тази информация е за тези хора. Няма и значение дали вярвате в нея или не, защото енергията си действа, независимо от вашето отношение към нея.

Ние, обаче, живеем в един мъжки свят, където мъжката енергия е прекалена. Постоянно има конкуренция, говори се за бизнес, всички са бизнес мъже и жени, говорим за пари,  а в мъжкия свят няма място за любов, има място само за секс, който доказва колко добре доминираме другия и колко сме силни. Всеки иска да е успешен, да се развива, да се бута напред със зъби и нокти. За тези хора ретроградния период на Марс ще бъде много страшен. Защо ли? Защото ще даде или забавяне на всички процеси или те просто няма да се случат поради прибързаност.

Някой хора казват – светът няма да се спре да се върти и няма да спра да правя бизнес, защото астрологията го казва. Аз съм напълно съгласен с това тълкуване. Нищо не трябва да спира, защото всичко е в реда на нещата. Просто съветвам към внимание по отношение на нови бизнес проекти, нови сделки, нови инициативи. Всичко ще се случва трудно. Защо? Защото всички са много наострени един към друг, агресията лесно избуява. Хората с Марс в телец ще се чувстват измамени с пари, хората с Марс в Рак ще са обидени на всички, хората с Марс в Дева могат да имат сериозни проблеми със здравето и работата си.

Кой обаче ще е най-засегнат? Това са на първо място, хората, които имат Марс в знака, в който той се обръща. В момента той се обръща в знаците Стрелец и Скорпион. Всички хора, които имат рождения си Марс в тези позиции, ще го усетят най-силно и това вече се усеща.

На второ място енергията на ретроградния Марс ще се усети много силно от представителите на знака Стрелец, които са родени в първата половина на знака, както и представителите на знака Скорпион, родени във втората половина на знака.

На трето място енергията ще се усети от знаците, които се управляват от Марс и това са Овен и отново Скорпион. Да, определено за Скорпионите няма да е лесно, но ще е много ценно и поучително.

Има още една група хора, които ще са силно засегнати от ретроградното движение на Марс и това са хората, в чиято карта Марс е много силен – или е управител на хороскопа или е в силен съвпад със Слънце или Луна.

 

Какви проблеми ни създава:

  1. Създава проблеми със собствения ни темперамент, тъй като агресията се обръща навътре. Провокира в нас много стара вина и много силна автоагресия, която ние ще обръщаме и към себе си и към другите
  2. Създава проблеми при нови бизнес начинания – те или ще са много трудни или неуспешни като резултат, но много ценни като опит.
  3. Създава проблем при планирани операции, особено що се отнася до полова система и крака – сферите от тялото, които се управляват от знаците Стрелец и Скорпион
  4. По отношение на енергията на Стрелеца – ще даде трудности при пътувания на дълги разстояния, ще даде трудности с истината в живота, както и ще ни накара да се замислим кои са истинските учители в живота ни
  5. По отношение на енергията на Скорпиона: ще извади отново проблеми със заеми и кредити, сексуални блокажи, измяна и изневяра и ще ни накара да осмислим тези теми по нов начин.

 

Какви са възможните решения?

  1. Периодът е много подходящ са осмислим собственото си поведение и това, което ни дразни в света, който ни заобикаля. Ще разберем, че се дразним на себе си.
  2. Много силно ще изпитаме вина към миналото и към собствените ни грешки, но това нека да ни подейства като мотив да не ги допускаме отново.
  3. Периодът е отличен за планиране на бизнес идеи, за събиране на информация и за подготовка, но не и за стартиране на нови бизнес начинания.
  4. Действието сега не трябва да се пилее и да си хабим енергията в много посоки, а да преценим кое е важно за нас.
  5. Често хората живеят в безпаметно еднообразие, което те намират за сигурност. Сега тази сигурност ще се разклати и вие отново ще усетите, че сте живи, а това е най-хубавото на този период.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n