Всеки един от знаците в хороскопа е ценна и важна стъпка по отношение на духовното израстване на душата. Всеки носи своето познание и без него картината не би била цялостна.

Знакът на Близнака е третата стъпка по пътя на душата през зодиака. Това е моментът, в който разбираме, че трябва да влезем във връзка с другите, да общуваме, да комуникираме.

В предишните стъпки душата е слязла във физическото тяло и е получила осъзнаването за това тяло. Сега се включва елемента с времето. Душата разбира, че се намира тук и сега. Това са и темите, с които се свързва знакът на Близнаците.

Това е и едно от най-ценните познания, които убягват на хората в момента – способността да се живее тук и сега. Ако не живееш тук и сега, ти реално не живееш.

Всеки един от нас често превключва да си мисли за бъдещи планове, да се чуди какво ще прави после. Освен това съзнанието ни е програмирано постоянно да се притеснява за нещо. Това са неща, които сме направили и се чудим дали е трябвало да направим. Тогава съзнанието ни се отвлича назад.  Постоянно ние мислим за някакъв бъдещ план или за някакво отминало действие. Трудно ни е обаче да мислим за настоящия момент.

Какво се получава тогава? Получава се това, че ние съзнателно пропускаме живота си, защото не знаем какво се случва тук и сега. Не можем да усетим хубавото на настоящия момент, да видим красотата му, да почувстваме активно през какво преминаваме.

От понеделник ние мислим за уикенда, уикенда мислим какво не сме направили през миналата седмица и какво трябва да направим следващата, но някак си не сме тук и сега.  Живеем в едно притеснение за бъдещето и една тревожност към миналото, но не и тук и сега.

Истината е, обаче, много тъжна и какво винаги много различна от това, което правят хората. Ние живеем само тук и сега, а всичко друго е една илюзия и една фантазия, която ни отклонява от настоящето, защото често то не е нашето, а е мястото, накъдето са ни насочили други хора и ние не искаме да бъдем там.

Тук пак се включва идеята за личното щастие и въпросът – достатъчно силни ли сме да сме щастливи и можем ли да си го позволим или ни е по-лесно да следваме отъпкания път, който ни носи едно чуждо, но сигурно пребиваване в рамките на собствения ни живот?

Често намираме Близнаците са повърхностни и ги обвиняваме, че не мислят за след много време, че често не гледат назад. Те обаче не грешат, защото те носят умението да живеят тук и сега и именно те са тези, които могат да ни научат как да го правим. Родителите на децата Близнаци трябва да разберат, че това е умение, на което и те трябва да се научат от децата си, ако не го владеят, а не да се опитват да променят децата си по модел, който изобщо не е техния.

Ако не живеем тук и сега и не усещаме какво се случва тук и сега, ние просто не живеем.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n