Годината, през която преминаваме никак не е лесна. Тя се свързва с тенденциите за трансформация и за действие.

Когато се опитваме да противодействаме на трансформацията, тогава получаваме блокажи и енергията не може да протече, трупа се, а след това избухва.

Когато противодействаме на агресията и я задържаме в себе си, тя ни товари и ние губим контрол над себе си като ставаме много по-агресивни и трудни за контролиране.

Ретроградното движение на Плутон много ще ни помогне по отношение на вътрешните трансформации, които протичат в нас. Ние трябва да им позволим да се случат, а не да ги блокираме. Едва след като Плутон стане отново директен на 25 Септември ние ще си дадем сметка колко сме се променили.

Думите агресия, недоволство и гняв ще са характерни за вас, докато Марс не се обърне, а това ще стане в края на месец юни, на 28. В момента усещаме, че не можем да владеем агресията и тя ни залива – като събития, като мисли, като отношение към другия. Важно е, обаче, да се замислим над какво се бунтуваме, защото точно това, срещу което се бунтуваме е това, което не харесваме в себе си.

И когато гневът и агресията ще са в своята кулминация, а трансформациите ще се случват, независимо дали ги искаме или не, то тогава планетата на висшата духовност Нептун ще стане ретроградна.  Това ще стане точно на 13 Юни. Тогава на преден план ще излезе нуждата да разберем духовните аспекти на нашия живот и да осъзнаем какво ни носи душевен мир.

Тогава може да има едно обръщане на много хора към духовни практики, които да им помогнат по-добре да разберат тази страна от живота.

Много хора ми задават въпроса дали е добре да инвестират в името и да си купуват жилище. Истината е, че ситуацията в тази насока много ще се подобри след 12  Август, когато Сатурн отново ще стане директен. Тогава ще е добър момент всички тези планове да се реализират успешно.

Малко по-късно, на 10 Септември ще започне позитивната година за Везните, тъй като планетата на късмета и на разширението ще излезе от знака Дева и ще влезе в знака на Везните. Тук трябва да се спомене една важна подробности.   Успехът и щастието тогава ще са свързани не толкова с нашата лична изява, а по-скоро с изборите, които правим в партньорски план. Ще имаме възможност както да се разделим с неправилните партньори, така и да създадем нови устойчиви партньорства.

Лятото ще завърши с поредния ретрограден Меркурий, който ще се случи между 30 Август  и 21 Септември. Ще се обърне в знака на Девата, а това означава, че ще има едно ново осмисляне на темите работа, задължения, професионален път, грижа.

Кое настоящото важно за нас събитие в астрологичен план? Това е преминаването на Черната Луна в знака на Скорпиона. Лилит се намира в знака на Скорпиона от 21 Май. Това е най-силната й позиция. Това означава, че ще имаме едно много страстно лято, а границата между страстта и греха ще е много малка, но последствията ще са жестоки. В единият момент ще имаме страст, а в другия както престъпление, така и наказание, затова е добре да владеем летните страсти.

Желая на всички едно прекрасно лято!

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n