Стигнахме и до поредната планета, която обръща движението си през тази година. Това е Нептун. На 19 Юни той става ретрограден за период от около 5 месеца до 23 Ноември. Това е един много важен момент за всички нас, защото емоционалният ни свят ще бъде тестван по един нов начин.

 

Нептун се свързва с разпадането на материята, с интуицията, с лечителските дарби, с милосърдието, както и с безусловната любов. Всяко едно от тези понятия ще се активизира в живота ни. Нептун ще ни постави в редица емоционални ситуации и ще ни изпита, ще ни накара да излезем от самите себе си, от собствения ни егоизъм и ще ни накара да бъдем съпричастни с другите. Ако доброволно не стане това, то събитията ще ни накарат по един драматичен начин.

 

Всеки един от нас ще разбере в рамките, в които го е поставил неговия живот, че всички сме част от едно цяло и ако дори само една част от това цяло страда, то всички ще усетим тази болка. А болката ще е дълбоко емоционална. За да се справим с нея ще трябва да отворим сърцата си и да даваме любов, а не да пресмятаме и да очакваме.

 

Ретроградността в астрологията се свързва и с кармата и кармичните взаимоотношения, които от своя страна често водят до кармични разплати. В живота ни могат да влезнат именно хора, на които ние дължим като енергия, като разплата или пък те ни дължат нещо. Това могат да са много наситени на емоции взаимоотношения, които ще накарат всеки един от нас да се обърне към другия и откровено да се опита да му помогне. Тук не става въпрос само за любовни отношения, става въпрос за междучовешки отношения.

 

Децата, които се родят през тази месеци ще са с една много силно подчертана чувствителност, с много изразен артистизъм, с подчертан идеализъм. Може би точно от такива хора има нужда планетата в момента.

 

Да се върнем на практичната част. Нептун се обръща в знака Риби и разбира се представителите на този знак най-силно ще усетят тази енергия. Рибите ще трябва на базата на много усилия от тяхна страна да подредят емоционалния си свят. Може да има  важни емоционални срещи с отминали страхове, хора, ситуации, които да се появят отново в живота на Рибите. Другите променливи знаци – Стрелец, Близнаци и Девасъщо ще усетят тази позиция на Нептун.

 

Уроците, които ни дава Нептун не са сложни. Те дори са заложени във всеки един от нас, но ние все по-малко проявяваме тези качества в материалния свят, който ни заобикаля. Време е да се обърнем към самите себе си и към вътрешния ни емоционален свят, защото само там можем да открием истината за собственото ни щастие.

Представям ви едно старо видео, в която засягам темата за ретроградния Нептун:

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n