След ретроградния Марс

 

Сякаш времето след обръщането на Марс и неговото повторно движение в директна посока се забърза и останах няколко важни неща, които не си казахме. Марс се обърна и стана ретрограден в средата на април и остана така до края на юни.  Това беше изпитателен период, особено за хората, които имат рожден Марс в знаците Скорпион и Стрелец. За всички останали също, под една или друга форма.

Какво обаче се случи през това ретроградно движение? Обикновено, когато говорим за ретроградно движение казваме, че планетата се движи назад, което фактически е невъзможно, но от земята така ни се струва. В психологичен план това означава, че обръщаме голямо количество енергия към себе си, изпадаме в състояния на ретроспекция. Работата на енергията е да излиза от нас и да ни свързва с другите, не е добре да се задържат прекалено големи количества в нас, защото те ни действат по един тежък начин както на емоционалното здраве, така и на физическото. За жалост, когато преминаваме през периода на ретрограден Марс, точно това се случва.

Тук ще цитирам много хора, които твърдяха, видимо разстроени, че нямат проблеми през този период. Да, това беше така, защото голямото недоволство или не се ориентираше правилно или беше потиснато и самите хора чувстваха вина, че изпитват гняв. Потиснатите емоции пазеха от конфликт и реално нямаше никакви пререкания или изтощителни страсти в ежедневен план.

Какво обаче се случи, точно когато Марс се обърна и става отново директен след 28 Юни? Просто всичко полудяха. Много ясно стана откъде идва гнева, много ясни станаха причинителите. Проблемите с енергията бяха отблокирани и тя започна да протича по един естествен начин. Колко, обаче, да е естествен, ако тази енергия е била потискана почти три месеца?

Гневът започна да се лее. Конфликтите зачестиха и сякаш се появяваха от нищото. Една дума просто обръща колата и се стига до голямо напрежение. За жалост представителите на знаците Овен и Скорпион преминаха и през тежки физически и здравословни кризи, както и някои от представителите на знака Стрелец. За последните напрегнатия момент още малко ще продължи.

Появява се нуждата да споделим от какво не сме доволни и какво ни тормози. Сега трябва да го направим открито и да се опитаме да решим проблема с човека, който ни дразни. Само ако позволим на гнева и на блокирана енергия да отекат, тогава ще може да ни олекне и да се почувстваме по-добре. В противен случай ще събираме напрежение, което в един момент просто няма да можем да задържаме и то ще доведе до сериозни кризи във взаимоотношенията.

Тази енергия ще отшуми окончателно към края на Август. Дотогава трябва да сме много внимателни с гнева, обвиненията и с чувството на вина. Тези Стрелци, които са родени през края на ноември и през първите дни на декември ще са най-потърпевши от тази енергия, която предстои. Разбира се, влияние ще усетят и Близнаците родени в края на май и първите дни на Юни.

Ретроградният период на Марс беше да дефинираме проблема, а сега просто ни остава да го решим.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n