В разгара на най-горещия месец от годината ще ни се наложи да укротим страстите си и да станем много по-аналитични, преценяващи и трезви. Това ще ни помогне да вземем важни решения, свързани с взаимоотношенията в живота ни.  Вече разбирате, че говорим за пълнолунието в знака на Водолея, което се случва на 27 Юли, точно в 23:23.

Този път имаме и пълно лунно затъмение, а това винаги говори за много карма и за много напрегнати емоции. От подсъзнанието излизат много неща, които са трудни за осъзнаване. Може да имате чувство, че полудявате. С други думи може да се държите напривично и да изненадвате себе си, за жалост не по положителен начин. Що се отнася до кармата, то тя  ще протича по отношение на темите символизирани от Лъва и Водолея – любими хора, деца, приятели. Когато кармата протича, ние нищо не можем да направим освен да я приемем. С дрг думи можем да преминем през емоционално предизивкателни ситуации с най-близките до нас хора. Това може да доведе до изчистване на натруаното напрежение, но може и да доведе до по-сериозно обтягане на отношенията. Не забравяйте, че и Марс в ретрограден  и той много помага да изкараме на преден план натрупаното напрежение, но, за жалост, това може да става и на базата на сериозен конфликт.

Все пак енергията на пълнолунието e освобождаваща и изчистваща, а темите му са свързани с любовта, приятелството и творческата енергия.

Сега ще проследим и най-важните моменти, свързани с това пълнолуние:

 Темата за свободата ще излезе на преден план. Ще се борим с всичко, което ограничава поривите на сърцето ни и го кара да се чувства пленник. Сега е моментът да се спасим от всяко едно емоционално ограничение.

  • Силно може да се размие границата между приятелството и любовта и това може да доведе до прехвърляне на хора от едната категория в другата. Всичко това може да доведе до една нова подредба във взаимоотношенията ни.
  • Силната емоция ще бъде тълкувана само чрез студения и рационален анализ. За да намерим решение, сега, ще трябва да се отдалечим от драмата и да погледнем на случващото се по един безпристрастен начин.
  • Важни решения, свързани с децата ще бъдат взети сега. Това могат да са решения, свързани с бъдещето на децата, както и решение на зачеване или осиновяване.
  • Това пълнолуние иска да ни покаже, че да си краен егоист е толкова лошо, колкото и да поставиш себе си на последно място и да не защитаваш собствените си позиции и принципи. То ще ни провокира да намерим средата между това да изразим активно себе си, но и едновременно с това да сме в услуга на другите хора.

Желая ви много успех и много мъдрост през тази седмица, както и едно приятно преминаване през енергията на пълнолунието!