Юпитер във Везни

 В момента, в който имаме усещането, че всичко се разделя много остро и нямаме сили и желание да си подадем ръка, планетата на социалния успех, на разширението и на късмета влиза в знака на Везните. След една изтощителна година, в която много се борихме за успеха и той идваше на базата на много положени усилия и дисциплина – все характеристики на Юпитер е Дева, сега планетата премина в знака на Везните. Това се случи точно на 9 Септември и Юпитер ще остане този знак до 10 Октомври 2017 г.

С право можем да наречем тази година -късметлийската година за Везните. Тя няма да е успешна само за Везните, но и за тези хора, които имат важни позиции в картата си в този знак. С други думи всеки ще получи някакъв дар от преминаването на Юпитер през знака на Везните.

За жалост в човешката природа винаги късмет се свързва с нещо, което е дадено даром и за него не се полагат усилия. Това е само привидната страна на нещата. Много хора, извадили максимален късмет и спечелили от лотарията или тотото, така  си объркват живота след това, че съжаляват за сполетелия ги късмет.

Когато поставяме себе си като допълнение спрямо късмета, той обикновено ни отнася и ни обърква, защото ние не знаем как да се справим с неговата енергия. В този ред на мисли този късмет, който е истински желан и ние сме готови за него, само може да ни направи щастливи.

Какво ще ни носи късмет през тази година. Това ще е сътрудничеството. Ще разберем, че ще ни е много по-лесно да се справяме в партньорство, да си поделяме отговорността, но и щастието. Много нови съдружия ще се случат, ще има обединение на малки фирми с цел да се направи нещо мащабно, ще има обединение на идеи, на планове.

Разбира се ще има и много раздели и много разводи, особено на тези връзки, които отдавна не вървят и техният егрегор отдавна е умрял. Това ще са раздели с енергията на освобождаването, на щастието, на възможността да поемеш глътка въздух и да се освободиш от напрегната и неприятна енергия, която е била характерна до момента.

Личното израстване ще става не на базата на самоналагането и на изявата на егото, а на базата на сътрудничеството. Заедно ще можем да постигаме много повече отколкото сами. Способността ни да се изслушваме ще излезе на преден план през способността ни да се изказваме.

Това не се отнася само до личните взаимоотношения, но и в социален план. Държавите, колкото и остро да се държат сега и да се опитват да се делят от съюзи и обединения, ще разберат, че това не е изгодно за тях и или ще се върнат в тези обединения или ще се присъединят към нови.

Мирният начин за решаване на проблемите ще излезе напред и ще замени отчасти идеята за открит конфликт и война, защото все повече ще разбираме, че агресията е енергийно понятие, което ни завладява всички и нейното влияние трябва да бъде намалено.

Модата, изкуството и артистичните начинания ще бъдат подчертани по един позитивен начин и ако имате идеи в тези насоки, то сега е моментът да ги реализирате.

Това ще е чудесен момент хората не само да се погледнат в очите на другите, но и да се погледнат в огледалото и да се замислят над собствената си естетика и над въпроса как могат да изглеждат по-добре и да са по-приветливи.

В заключение бих казал, че през тази година късметът ще се корени в баланса в живота ни. Ако успеем да сме балансирани и да не залитаме по крайности, ще можем да сме щастливи, да излъчваме щастие и да привличаме щастие.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n