Вече съм ви споделял, че за мен основна важност в хороскопа заема позицията на Луната. Това е както познанието, с което сме се родили и ни е най-сигурно, така е и символ на много важни елементи в живота ни. Луната се свързва с ролята на майка ни в живота. Това не е обективна оценка за личността на жената, която ни е родила. Това е единствено нашата оценка за ролята на майка ни в нашия живот.

Неслучайно, когато се разглеждат рождените карти на братя и сестри, Луната попада в различни знаци. Това означава, че децата възприемат майка си по различен начин. Именно, разглеждайки картите на братята и сестрите, ни е можем да си дадем сметка до каква степен майката се променя в ролята си на такава.

Връзката с майката е най-силната връзка на тази земя. Ние сме част от майката – идваме от тялото й и сме се развивали на базата на нейния организъм, храната, която е поемала, въздухът, който е дишала, но и емоциите, през които е преминала.

Един от най-тежките моменти за детето, още преди да се роди, е когато майка му не го иска или си мисли да го абортира. Това е чувство за отхвърляне още на вътрешноутробно развитие.  Това е голяма болка за енергията на детето и чувство на отхвърляне, което не може да се преодолее. Става въпрос за сценария, в който детето се ражда. Майката може и да си промени отношението към детето, след като се е родило и много да го обича. За нейна изненада, обаче, детето може да изпитва силна омраза към нея и огромно количество гняв, сякаш без причина. Причина има и това е енергийната памет на душата на детето, която си спомня отхвърлянето от страна на майката, опитът й да се отърве от него.

Този факт показва каква силна връзка имаме с майката, още докато сме в нейната утроба. След като се родим ние изграждаме представата си за живота на базата на общуването с майката.

За момичетата майката е този човек, който им предава представата за женственост, показва им как да са жени, как да са майки. За жалост при много жени и техните майки няма такъв обмен на енергия. Често това се дължи на факта, че в рода има прекъсване на приемствеността на женската енергия между поколенията.  В такива моменти младите жени не знаят как да продължат живота си успешно. Тя сякаш остават в една безтегловност и единствената роля, с която могат да се припознаят е тази на непорасналото дете, което се страхува да стане зряла жена.

За момчетата майката е тази, която ги свързва с женското и им представя женската роля в живота. Неслучайно много мъже търся партньорска като майка си.  В този ред на мисли понятието най-привлекателната жена не означава най-красивата или най-умната, а тази, която се доближава най-много до образа на майката.

Истината е, че ние живеем живота си, за да угодим на майка си. Това го прави всеки един от нас под една или друга форма и постоянно търси одобрението на майка си. Ако го има, може да продължи щастливо напред. Ако го няма, това може да е голяма травма в живота му.

Когато майката е зрял човек, от когото детето може да се учи, тогава е лесно тя да бъде приета за авторитет и детето да следва модела й. Когато майката в зряла тя знае и как да даде необходимата подкрепа на детето си.

Когато майката не е зряла и самата тя е имала лоша връзка със собствената си майка, тогава ситуацията е много сложна. Сякаш всеки опит на детето да се хареса на майка си е безрезултатен и това води до едно отчаяние и съмнение в собствените си способности какво в личен, така и в социален план.

Буквално – ако едно много талантливо, умно и красиво дете няма добра връзка с майка си, то може да се изгради като неуверен и невротичен човек.

Ако едно посредствено дете и като качества и като визия има добра връзка с майка си, то може да има едно завидно самочувствие и да преминава през живота по един успешен начин.

Как можем да проследим ролята на майката в астрологията? Като познаваме позицията на Луната в рождената ни карта.

Развенчаването на тази очевидна скрита истина ще се случи на нашето събитие на 12-13 Октомври. Местата са ограничени и ви съветвам да побързате да се запишете. Повече информация за събитието можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/2190722044530865/

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n