(част 2)

За много хора е трудно да намерят призванието си и не могат да открият професионалния си път. Често това се дължи на факта, че се опитват да се впишат в класическия социален модел, към който обаче не принадлежат.

Така се създават два типа хора по отношение на работата: такива, които могат да служат добре и такива, които няма да намерят своя път в социалния модел.  Хората, които могат да служат добре, лесно намират пътя си. Те често харесват сигурността на работата, социалния пакет, принадлежността и чувството, че си част от цяло.

Има, обаче, и хора с много силно подчертани лични таланти, които не могат да се впишат в този модел по класическия начин. Това са хора, които се заминават с алтернативна медицина, покер играчи, както и хора свързани с хазарт, хора, заминаващи се с езотерика, артисти, т,н. На тези хора им е даден особен талант, който трябва да развиват и да отстоят по своя различен начин. Когато имаш различен талант, то ти си различен и трябва да се вградиш по различен начин. По класическият начин ням да стане.

Това да застанеш зад таланта си и да го развиеш, обаче, изисква сила и зрялост. Именно тази зрялост липсва на някои от тези хора и те се отказват от пътя си, безуспешно опитвайки се да се впишат в една норма, която не е тяхната.

За жалост това чувство е взаимно – както те знаят, че това не е тяхната норма, така и нормата го усеща и ги отхвърля.  Съветът ми е всеки да следва таланта си и когато се осмели да го прави, ще разбере, че ще му бъдат изпратени хора, които да ми помогнат. Понякога е нужда само малко смелост и то в началото.

От смелостта преминаваме и към следващите четири знака и тяхната връзка с работата.

Лъв: За един Лъв е много важно да работи през сърцето си. Трябва да обича работата си – тогава влага всичко в нея и е отличен професионалист. Ако, обаче, не обича работата си, Лъвът може да е лигав и капризен и да разваля дисциплината на другите, буквално може да e непоносим и да създава постоянно драма около себе си.

Именно драмата е в основната на лъвските преживявания и Лъвовете са отлични драматични артисти. Често смятат себе си и за комедийни, но когато имаш толкова силно его, ти е трудно да влизаш в ситуация, в която истински да ти се присмиват. По-самовглъбените лъвове избират да реализират себе си чрез модата и да не показват толкова себе си, а труда си.

Лъвовете обичат да покровителстват и да показват на другите как се живее. В този ред на мисли много обичат да работят с деца, защото знаят как да са интересни за тях и за самите деца е забавно да общуват с един Лъв.

Представителите на този знак се стремят и към властта и обичат да са свързани със силните на деня, с политиката, с икономиката от висше равнище.

Каквото и да работи един Лъв, ако обича работата си, ще е забележим и интересен, разпознаваем и доволен от себе си.

Дева: Темата за работата е темата, с която се свързват Девите. Те често имат потенциала да са идеалните работници. Това са хора, които са безмислостно критични към себе си  и винаги се стремят да постигнат повече. Те се доказват с работата си и услугите, които вършат на другите хора. След като са свършили задача за вас, те имат нужда от одобрение, от похвала и от признателност. Дори да ви се струват прекалено меркантилни и интересчии, понякога и само една добра дума и оценка дадена в правилия момент са достатъчни да накарат човека от знака на Девата да се чувства добре.

Независимо какви са в личен план, Девите могат да са много отговорни в професионален и истински може да се разчита на тях. Да си Дева е трудно, защото често това означава да си лош към себе си – да си прекалено изискващ, да си недоволен, да си сравняващ се, да тормозиш себе си. По отношение на другите Девите могат и да са добри. Девите са добри учители, които могат да застанат зад не знаещия и да му покажат как се прави. В този ред на мисли могат да бъдат добри шефове, но не забравяйте, че те ще ви показват, но и ще изискват много от вас.

Специалностите, свързани с икономиката, търговията и счетоводството са много характерни за този знак, защото те дават сигурност, подреденост и възможност за владеене на ситуацията.

Знакът на Девата се свързва и с физическото здраве и от тези хора излизат отлични лекари и ветеринари.

Девите имат отлична памет и често се справят добре с чужди езици, с преговори, с договаряне на условия.

Истината е, че Девата може да се справи с всичко, но не и със себе си.

Везни: Везните са деликатни хора. Те могат и да бъдат много отговорни, но само когато се налага. Тяхната природа е свързана с естетиката, с лукса, с красотата и с липсата на прекалено много трудности. Везната не обича неща, които се случват бавно и трудно.

Дори и да работи такава работа, то е може би, защото някой потънал в себе си родител Козирог им е обяснил, че да се живее е трудно и те следват модела му, но реално Везната, която се чувства добре в кожата си избягва прекалените усилия.

Везните обичат да общуват и това ги прави чудесни дипломати. Хем общуват, хем са престижни, хем винаги са в приятна среда. Да си дипломат не винаги означава политическа кариера. Често Везните могат да бъдат медиатори, съветници, консултанти, адвокати – хора, които помагат в общуването между хората.

Везните обичат да се занимават с мода, дори когато нямат представа какво значи това, защото биха искали самите те да са позитивен модел на подражание и да ги свързват е естетика, лукс и качество. Везните изграждат себе си на базата на мнението на другите и затова е много важно за тях да са свързани с качествени хора и качествени понятия за живота.

На базата на интелекта си Везната лесно може да намери лесното. Ако не го намира, нека пак да се обърнем към родителския модел.

Истината е, че студената, пресметлива и капризна природа на Везните ги прави много добри по отношение на избора. Това са хора, които знаят как да си проправят път в социален план и често се намират на добри позиции, които могат да звучат много по-престижно, отколкото са в действителност.

Добрият социален образ е това, в което Везната обожава да се оглежда. За нея това е признак на качество.

Скорпион: Една от циничните истини е, че Скорпионът е готов на всичко за пари. Това всичко зависи от уменията, качествата и интелекта на Скорпиона, но под всичко разбирайте всичко. И това е хубаво – скорпионите често имат пари, знаят как да направят пари. Това се дължи на факта, че това е знакът, който умее да се променя, да се адаптира и да се трансформира – не, че му харесва, но го може и ако се наложи, го прави.

Много зависи от каква семейна среда излиза един Скорпион. Този знак, също както знака на Рака, често наследява професията на успешния родител.  Ако семейният модел не е добър, Скорпионът не се отчайва, а се взима в ръце и се измъква сам за косата от блатото. Не го ли направи, често умира…буквално.

Скорпионите се свързват с тайната. Те са отлични детективи, свързват се с полицията и с разследванията. Отлични анализатори, много интуитивни и много сетивни са. Това им помага при разследвания.  Това качество се използва и в друга насока. Скорпионите могат да бъдат отлични изследователи и научни работници.

Скорпионите са едни от най-добрите лекари, защото в себе си преплитат жестокостта, която е необходима да гледаш кръв и да режеш хора, но и чувството за грижа към слабия. Това ги прави отлични хирурзи.

Това са хора, които могат да отработват много добре ситуации на криза и това ги прави особен тип дипломати и политици. Това са хора, които се свързват с големия бизнес, с големите пари и с много сериозните преговори.

Ако не можете да помогнете на един Скорпион, то не му пречете сам да се издърпа от блатото, защото той го може, ако насочи енергията си в правилната посока. Просто не го разсейвайте.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n