(част 3)

Липсата на професионална реализация и намиране на пътя в социален план също е важен проблем, който трябва да се разгледа. Обикновено това е един от най-точните признаци за липса на самочувствие, трудност при израстването и поемането на отговорност в живота.

В последните години, заедно с промяна на ценностите, в България се случва, особено сред младите хора, желание за постигане на висок социален статус и много пари, без обаче да се полагат усилия. Това желание води до редица заплетени и трудни сценарии. Често този вид успех се свързва с мъжество и с умение да си „тарикат”. В действителност, обаче, това често е показател за незрялост и за нужда да влезеш в система, в която някой да се погрижи за теб.

В тези ситуации, обаче, говорим често за липса на лично самочувствие и нужда от сливане с група. Мъжете често влизат в групи, а жените често търсят груповия елемент в един мъж, който може да им подсигури живота. Когато, обаче, успехът ти зависи от други, тогава трудно може да се реализира самочувствието на човека и каквото и да претендира той, вътрешно може да се чувства силно неуверен и да изпитва страх от лична социализация и поемане на отговорност в социален план.

Точно с темата за социалното се свързват и последните четири знака от зодиака. Те отработват груповата енергия и за тях връзката с другите е много важна.

Стрелец: Стрелецът не обича ограниченията и не обича да му казват какво не може да прави, защото той носи в себе си идеята за потенциала, който може да се справи с всичко.

За да е щастлив един Стрелец, то работата му трябва да го разгаря, а не да го кара да тлее. Това, което може да го разгори е това, което му е интересно. Ако работата за един Стрелец не е интересна, той е сприхав, заядлив, всезнаещи много арогантен. Ако, обаче, обича работата си, той е весел, приятен и може да зарази другите с позитивното си отношение.

Най-типичната работа за един Стрелец е тази на екскурзовода. Тя включва всички елементи, които този знак обича – пътуване, чужбина, комуникация и едновременно с това ролята на този, който знае и показва на тези, които не знаят.  Колкото и да е изтощителна тази работа, тя е любима за Стрелците.

Често от Стрелците излизат отлични университетски преподаватели, както и преподаватели по езици. За жалост университетът може да е мястото, където един Стрелец да се крие от реалния живот. Тогава той става ограничен човек, който си говори някакви псевдо интелектуални неща, но се опасява много да е практичен и да води нормален диалог с другите.

Стрелците се занимават и много добре с международни въпроси. Това могат да са преговори, търговия, комуникация между звена, международни проекти и работа към международни институции.

В работата си Стрелецът иска да се учи, но и да показва на другите какво е научил и да учи тях. Важното е да му е интересно.

Козирог: Козирозите са дълбоко емоционални хора. Това ги прави силно изпълнени със страхове и опасения, които обаче са силно скрити зад силната и студена външност. Тези страхове и опасения не само ги плашат, но и за разлика от другите знаци, ги карат да действат, мотивират ги да постигат успех. Козирозите могат да са толкова изтощителни и критични към себе си като и Девите, но тук има и елемент на драма и трагика. Именно идеята, че целта оправдава средствата и готовността да се плати „всяката” цена кара Козирозите да са така успешни в социален план. При тях го има и елемента на Скорпиона – че за пари и сигурност може всичко да се направи.

Зад силната амбиция, която показва този знак се крие страх от провал и страх да не бъдеш забелязан, оценен и обичан. Тъй като емоционалната страна на този процес е сложна за Козирозите, те предпочитат да ти докажат с факти и социални постижения колко са ценни, важни и как заслужават да са обичани.  Дали това е лекият път към личното щастие? Със сигурност не, но кой Козирог обича лесното? Когато ти си се доказал по неоспорим начин, няма как някакви си чувства и емоции да ти развалят образа.

При този знак няма да изреждам професии, защото един Козирог може всичко, стига да го реши. Това са често най-успешните хора в социален план, филмови звезди, певци, музиканти, банкери, танцьори, адвокати, учители, т.н. Козирогът не само може всичко, но го прави отлично, прави го „както трябва”.

 И вие може да си мислите, че го прави, защото е студен и меркантилен ( което е малка част от истината), но реално той иска да бъде ценен и обичан!

Водолей: Това е един от поредните сложни знаци в зодиака. При Водолеите има комбинация между традицията и бъдещето, между старото и новото. Те са дошли на тази земя да стъпят на традицията, но и да я разрушат и премахнат, ако тя не е достатъчно функционална. Това са хора, които едновременно са бунтари, но и могат да бъдат толкова мотивирани и добри служители и изпълнители като Козирозите. Зад привидното лице на социален човек, винаги се крие един самотник, който не е добре разбран от другите.

Та така – и Водолеите могат да правят всичко и то добре. Могат да работят в екип, но могат и да са самостоятелни работници, могат да следват традицията, но могат и да са новатори.

Често те са отлични лекари заради високата хуманност, на която са способни. Добри педиатри са, а освен това и работят добре с деца като учители и възпитатели.

Водолеят се свързва с науката и е силно привлечен от нея. Това го прави много свързан с изследователски центрове, лаборатории, научни академии, т.н. Това му позволява да изследва старото и познатото, но и едновременно с това да дава своя нов принос.

Водолеите се свързват и с новите технологии и често работят в телекоми, телевизии и радиа, където винаги има информация, където има случване и има нова техника.

За да се чувства добре един Водолей, то той трябва да се усеща интелектуално привлечен от работата си и да усеща, че тя има смисъл за другите.

Риби: Рибите са последният зодиакален знак и носят по малко от всички предходни знаци. Реално представители на този знак могат да бъдат открити във всяка една сфера от живота. Рибите обичат да се губят и да търсят себе си. Първо го правят в собствените си илюзии, а след това в реалния свят. Те, обаче, винаги търсят работа, която да се свързва с емоционалния им свят и способността им да въздействат върху него, да лекуват, да помагат.

В този ред на мисли Рибите също могат да бъдат лекари, но това са лекари, които се жертват за пациентите си. Често това да лекари от тежки специалности, лекари, които работят в психиатрии, в ракови отделения, с инвалиди и болни деца. Рибите носят идеята за саможертва в себе си. Рибите са и отлични масажисти, психотерапевти. Това са хора, които се занимават какво в физическото, така и с емоционалното здраве на хората.

Силно емоционалната природа на рибите и желанието им да запечатват моменти, ги прави добри фотографи.  Притежават и силни артистични заложби, които ги правят добри певци, актьори, поети, драматурзи, режисьори.

Рибите се свързват с изкуството, а то се свързва с емоциите, а те се свързват с индивидуалният начин на преживяване на реалността. В този ред на мисли всяка една работа на Рибите трябва да е вид изкуство, което гали нежно емоционалната страна на хората.

* * *

Вече знаете, че всеки един зодиакален знак се свързва с отработване на даден тип енергия. За да сте щастливи и да следвате пътя си, то е добре да се занимавате с работи, които са свързани със зодиакалния ви знак. Тази информация може да се използва и за тълкуване на позицията на 10 дом т.нар. Медиум Цели.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n