Първото, за което ще си говорим в тази тема, е определено енергията- нейното наличие или отсъствие в живота ни.

Когато живеем един пълноценен живот и следваме собствения си път, ние живеем в хармония с енергията, която ни заобикаля. Тя не винаги е само позитивна. Често и носи редица предизвикателства. Когато, обаче, те са част от пътя ни и се случват, за да ни помогнат да израстваме като личности, те носят своя позитивен заряд.  Това са всички тези ситуации, в които се чувстваме като победител, след като много сме се измъчили.

Разбира се, има и една друга реалност. Тя се свързва с хората, които не живеят в хармония със себе си. Това често са хора, които не следват предначертания си път. Причините могат да са много. Основната винаги си остават родителите. След това се нарежда страха да се поеме отговорност за личния живот и за личното щастие, опит да се следва чужд модел, който работи за другите, но за самия човек е не ефективен.

Когато живееш живота си с неговите позитивни и предизвикателни моменти, ти се зареждаш, учиш се, развиваш се, защото всяка една ситуация е ценна за теб. Тя е индивидуална, предназначена точно за теб. При тези хора енергията протича добре. Често, колкото и да са изморени, те възстановяват силите си само след като се наспят.  Това е показател, че енергията протича по конструктивен начин в живота ви.

Когато, обаче, не живееш живота си и следваш цели, които нямат нищо общо с личността ти, тогава всичко те изтощава, не ти носи щастие, уморява те и няма как да се заредиш със сън, защото когато се събудиш, то отново се повтаря този изтощителен сценарий.

Затова не можем да говорим за приказни измерения на ада и рая, защото това са паралелни реалности, които ние сами сътворяваме на базата на изборите, които правим или не правим.

Точно тази втора група от хора можем да наречем енергийни вампири. Това са хора, на които енергията им изтича, а те няма как да се заредят по естествен начин с нова, защото всичко, което правят не им харесва.

В личен план това, което ни превръща в енергийни вампири е не наличието на достатъчно любов, но едновременно с това имаме и много силно его, което иска да се изрази и да бъде забелязано, но опитите му постоянно са осуетявани.

В социален план това, което се опитва да ни провокира да губим енергията си и да сме в състояние на липса на баланс по отношение на собствената си енергия, са средствата за масова комуникация, които често се опитват да ни обяснят, че не само живеем в криза, но това е задълбочаваща се криза.

Много хора вярват сляпо на тази информация, без да си дават сметка дали в техния живот е така. Тези хора с нетърпение чакат средствата за масова информация да им кажат кога е свършила тази криза, пак без никаква връзка с личния им живот.

Какво ги прави такива:

 1. Работата – Това са хора, които мразят работата си и постоянно се оплакват от нея, но не могат да я сменят.
 2. Семейството – Това са хора, които мразят семейството си и партньора си, постоянно се оплакват, но не могат да направят промяна.
 3. Родителската амбиция – Това са хора, които са се превърнали в жертва на амбициите на родителите си и не могат да спрат този процес.
 4. Болестите – Това са хора, които постоянно симулират болести и драми.
 5. Цялостното недоволство – Това са критични и цинични хора, които постоянно са недоволни и виждат, че чашата е на половина празна. Говорят за криза, стрес и ужас във всяка една житейска ситуация, дори в такива, в които няма и предпоставки.

Как можем да ги познаем:

 1. Това са хора, които искат да говорят само за себе си. Видимо губят интерес като се смени темата.
 2. По-голяма от тяхната драма няма и те държат винаги да ви информират за всякакви подробности в живота си, но от вашия не се интересуват много.
 3. Те са крайни егоисти, които завиждат на чуждото щастие, защото те не знаят какво е лично щастие.
 4. Често се правят на много весели и позитивни, смеят се високо и забележително, но ако обърнете внимание, акцентът винаги е насочен към тях.
 5. Това са хора, от които не можете да се отървете. Те веднага искат да ви станат близки, за да ви се оплакват и да ви теглят от енергията.
 6. Често говорят съсипващо много и не могат да си задържат вниманието над една тема, защото искат да ви привличат вниманието и да ви теглят от енергията.
 7. Обожават силните конфликти, защото от тях се тегли много енергия.

Обикновено като попаднете в компания на такъв човек, след това се чувствате изцедени, но едновременно с това усещате, че много енергия е протекла между вас. Най-често от вас към него.

Тези хора могат да са представители на всеки зодиакален знак, защото това не е нещо, с което си роден, а нещо, в което си се превърнал. Това са хора, на които им липсва това внимание, от което те имат нужда. Не се чувстват важни и обичани. Те наистина живеят в собствената си драма и не могат да излязат от нея.

Все пак това излизане е възможно и има хора, които възстановяват баланса на енергията в живота си след много усилия.

Често енергийните вампири са хора, при които има елемента огън, но той не е бил добре разгарян и затова те имат нужда от енергията на другите, за да се случи това.  По-често това са хора с Луна в огнените знаци.

Процесът на енергийния вампиризъм е взаимно изтощителен. Както човекът, който има нужда от енергия, става емоционално, така страдат и хората около него. Важното е, че има решение и при нужда то може да се потърси, защото в противен случай това са хора, които имат сериозни проблеми с общуването с другите.

Нова дата за лекцията “Очевидните скрити истини – Кой съм аз?”

С радост искам да ви информирам, че имаме втора дата за лекцията, специално за всичко, които не успяха да присъстват на първата. Това е 24 Ноември от 19ч. Записванията продължават на мейл: xyli.leonis@gmail.com

Информация за събитието можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/777412935730700/

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n