Влиянието на Сатурн е нашия живот е много силно и осезаемо. На всеки две години и малко тази планети си сменя знака и по този начин оформя по едно поколение от хора, които са родени с едни и същи трудни в живота. Това не са само трудности, а са сфери на изпитание, които изискват от душата да се възпита по нов начин и да преодолее личните си страхове. Оттук идва и идеята за трудности.

Когато Сатурн преминава през знака на Девата, той много силно подчертава идеята за реда и дисциплината и необходимостта им в живота ни. През последните десетилетия Сатурн е преминавал през този знак от средата на 1948 до началото на 1951 година, след това от средата на 1978 до средата на 1980 година и за последен път от втората половина на 2007 до последните месеци на 2009. Това са хората, които можем да наречем поколението на Сатурн в Дева.

В социален план това са години, в които кризата се свързва с наемните работници, работодателите, загубата на работа, промяната в социален план, финансовата криза, както и личностната такава.  Това са години, в които целта на хората е да разберат, че ако искат нещо, то няма да им бъде дадено, а ще трябва да се потрудят да го получат. Този труд може да е поставен в една нова и то непривична среда, която не е сигурна и плаши, но затова трябва да се развият качества като адаптация и смелост.

В личен план уроците на Сатурн са особено трудни за всеки човек през първите 30 години от живота му. След тази възраст душата е много по-готова да се изправи пред тези предизвикателства и да е справи с тях успешно. Именно периодът между 30-та година и 59-та година е този период, който позволява на човек да израсте и да са самовъзпита така, както Сатурн изисква от него.

Кои теми са акцентирани като предизвикателство в живота на тези хора? Това са темите за работата, здравето и разбира се служенето – връзката с колегите, с работодателя, с шефовете. Големите уроци са сложени в сферата на социализацията.

Тези хора обикновено много искат да служат за добър социален пример, но ако може да не се съобразяват със социалната норма. Поне това е тенденция в младостта им, а след са склонни да се научат да се сработват с другите. Желанието да се харесат на другите ги прави на моменти не искрени, лицемери, освен това особено критични към себе си и към околните. Хем мнението на другите е много важно и то е добре да бъде положително, хем има едно пренебрежение към това мнение.

Конфликтът идва от идеята: Не може ли всички да ме харесват така както аз искам, без да се налага да се съобразявам с глупавите им изисквания и правила.

С времето тези хора разбират, че чуждите правила и съобразяването с тях се наричат умение за социализация и дори много от това поколение така добре се научават, че стават за пример на другите.

Как можем да разпознаем тези хора?

  • До определена възраст това са хора, които не могат да намерят правилното си място в социален план. Склонни са или да си сменят работите или да седят на една работа, но да се оплакват постоянно от нея и всички да знаят, че те са в процес на смяната й, но това така и не се случва. Често, обаче, зад всичко това се крие неумението да служат на себе си.
  • Зад търсенето на сигурност и на признание, обаче има едно неприемане на скуката и на повтарящото се случване, омраза към идеята, че си роб на някого и трябва да спазваш правилата му. Всичко това може да създава редица емоционални и физически неразположения на хората родени с тази позиция. Това е непримирение със социалния ред и това, което ти казват, че трябва да направиш.
  • Това са хора, които в дадени моменти от живота си, са проявявали не мърливост към хигиената в живота си и към здравето си, но след това са разбрали колко важни за тези теми и как трябва да се търси чистота какво в битов план, така и по отношение на взаимоотношенията и на личните емоции. Мръсотията в битов и емоционален план може да им е много близка в дадени моменти от живота.
  • Поради силна неувереност в себе си и личните си качества в социален план, това са хора, които са склонни да лъжат за успехите си. Често могат да подчертават колко добри партньорски отношения имат и как всички в работата ги харесват. Те просто презират тези, които не ги харесват, защото много ги боли от този факт. След една възраст се изчистват от ненужното напъване в социален план и около тях остават само важни за тях хора, с които се чувстват добре.
  • Това са хора, на които им трябва време да разберат, че техните правила и обществените правила често се разминават. След като разберат тази истина, хората със Сатурн в Дева, трябва да се научат как да се вграждат в социалната норма така, че да се чувстват добре, а не да се чувстват нейни роби, които постоянно са притискани да действат срещу волята си, а това да ги разболява. Липсата на ред в живота им може да е най-големият им проблем и да се намира в основата на всеки един личностен и професионален провал.

 

Защо сега обръщаме внимание на тези хора? Защото Сатурн преминава през знака на Стрелеца и това кара родените със Сатурн в Дева да преминават през важен момент на равносметка в живота си. Тази равносемтка се свързва със социалната им реализация, задълженията им и работата им. Всеки един от тези хора ще бъде поставен в ситуация на осъзнаване какво е постигнал до момента и дали е доволен от този факт или иска да го промени. Промяната, обаче, ще изисква смелост, гъвкавост и умение за добра социализация.

 

Хората със Сатурн в Дева не са смели, а точно сега ще им се наложи да са такива и да поемат умели рискове, за да могат да постигнат целите си. Ако не го направят, то ще си останат на старото положение, от което силно се оплакват, а оттам ще се сблъскат с нова доза физически и емоционално неразположения, които те ще прикриват зад „ Всичко е наред, много съм добре”, но няма да могат реално да скрият от никого. Затова бъдете смели и действайте – сега е моментът да подредите живота си така, както искате.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n