(част 1)

 

Вече сме казали, че зодиакалният знак е посоката, в която сме поели. Когато се родим ние имаме познание за зодиакалния си знак, но то е базово – познаване само първичните му черти, а за да се превърнем в истински представител на зодиакалния си знак, на нас ни трябва опит, време и често този процес се активира след 30-та ни година.

Една от очевидните скрити истини е, че много хора не достигат до това да развият зодиакалния си знак. Те си остават потопени в сферата на луната. Тук има два сценария – тези хора или следват законите на лунния си знак или избират някой от семейството и следват неговия живот.  Да развиеш зодиакалния си знак изисква смелост, зрялост и сила. Разбира се, изискват се и редица предпоставки това да се случи.

Другата очевидна скрита истина е, че живеейки този живот, всеки път, във всяко едно прераждане, ние се опитваме да бъдем себе си, напълно, необезпокоявани от средата, която ни заобикаля. А това е трудно. Често не успяваме. В миналото социалният модел е бил много по-силен от индивидуалния, но през последните 50 години това се променя и индивидуалните нужди и потребности излизат на преден план. Все повече ще можем да бъдем себе си.

Всеки зодиакален знак има трудна ситуация за него, която не би му позволила да развие потенциала си, би го забавила и би му попречила да се чувства добре в кожата си. Тази информация е ценна както за родителите на децата от тези знаци, така и за зрелите представители, които могат сами да си помогнат и да променят ситуацията така, че тази криза да не съществува в живота им.

Овен: най-трудната ситуация за един Овен е да попадне на родители, които да се стремят постоянно да гарантират сигурността му и да го лишават от риска в живота. Често това е една външна сигурност, която не е негова. Той влиза в нея, но губи себе си. Често това се случва, когато родителите са от водните и земните знаци. Това са родители, които не боравят добре с риска и се стремят към сигурност. Това се опитват да дадат и на детето си, но реално го осакатяват. Овенът има нужда да е смел, да познава риска и да поема лична отговорност за живота си. Ако това не стане, то израства един много автоагресивен човек, който не е полезен и за себе си.

Другата трудна ситуация за един Овен е да има прекалено авторитарен родител, който да не му позволява да изявява егото си. Често това са родители Козирог или друг родител Овен. В тези ситуации детето започва да разчита много на родителя, но така губи от личната си сила. Без личната си сила и достойнство, един Овен не може да изрази себе си адекватно и да влезе в нормално и позитивно партньорство.

Овенът има нужда да е смел, да поема рискове и другите да вярват в него и в авторитета му.

Телец: Телецът има малко страхове, но тези, които ги има, са много сериозни. Основният страх е свързан със бедността. Това е ситуацията, която би блокирала потенциала на един Телец и той не би могъл да се развива по добър начин.

На първо място това означава родители, които нямат добро отношение към парите, такива, които ги пилеят, губят и като цяло парите липсват в семейството.

Телецът обича да е красив и естетичен и ако не може да изглежда добре, той лесно губи самочувствието си. И ако всичко това се случва на базата на липса на пари в семейството, то се получава и един силен дефицит по отношение на самооценката.

Бедността, за Телеца, е болест, която се разпространява по всички сфери в живота и води до подценяване на себе си, до ниска самооценка, до това да се чувстваш не важен и не ценен – първо за родителите си, а след това и за близките, партньорите, децата.

Бедността, усещането за липса, кара Телеца да се затвори в себе си, да игнорира другите и да започне активен процес по самонаказание. В такива моменти Телците могат да бъдат особено жестоки към себе си.

Телецът има нужда да притежава  – качества, любов, родителите си. Ако това липсва в живота му, той се чувства не пълноценен.  

Близнаци: Една от най-големите трудности на Близнака е това другите да не го намират за интересен. Детето Близнак има нужда от много позитивно внимание, от игри с родителите, от смешки, от забавни моменти, от близост, която се реализира на базата на комуникацията и обмена на идеи. Това са и предпоставките за едно хармонично партньорство в зрелите години на Близнака – да има добро общуване и комуникация и близнакът да усеща, че е разбиран.

Родители или партньори, които са силно потопени в личната си драма, проблеми и емоции, блокират позитивния потенциал на един Близнак. Това кара Близнака да бъде много невротичен, недоволен и много агресивен към другите, но основно и към себе си. Когато не говорите с Близнака или не му давате да говори, това го убива. Той е рационален човек, който изгражда себе си на базата на обмена на идеи и комуникацията и ако това му бъде отнето, той губи себе си, става интровертен човек, който се затваря в собствения си свят, където често има детски забавления като он-лайн игри, залагания по спортни състезания, т.н.

Свободата за Близнака е да може да общува. Мълчанието го убива. Загуби ли един Близнак умението си да е лек, весел и по детски любопитен, това означава, че се е потопил в един чужд модел, който не му харесва, но той не може да се освободи от него.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n