(част 2)

 Когато следваме чужд модел и заемаме роля, която не е нашата, това е сигурният път към личното нещастие. Това се дължи на факта, че нито предизвикателствата, нито хубавите моменти са наши и ние не ги припознаваме като наши. Това ни кара да се намираме в една апатия, която е по-скоро трудна, отколкото поучителна.

Често ние заемаме грешна роля в живота си поради някаква лоялност в семейството или с цел да облекчим ролята на този родител, който ни се струва слаб и уязвим. Тогава ни е и много трудно да се откажем от тази роля, защото имаме чувството, че ако го направим, светът ще свърши. Така ние следваме един път, който не е нашия, насила сме влезли в него и нямаме сили да се измъкнем.

И пак стигаме до идеята, че за да можеш да развиеш потенциала за зодиакалния си знак, трябва да си смел и да можеш да отстоиш себе си. Всеки един знак прави това по различен начин.

Рак: за да може да се чувства щастлив един Рак и да може да развие най-позитивното в себе си, то той трябва да има добра връзка с майката. Тук може да кажете, че всеки има такава нужда от връзка с майка си. Отчасти това е така, но наситеността и близостта, от която има нужда един Рак не могат да се сравнят с нуждите на нито един друг знак.

Ракът няма обективна преценка за майка си. Тя е или богиня или демон и нищо по средата. Този образ винаги тръгва от представата за богиня, която най-добре знае как да се погрижи за детето и да бъде идеалната майка.

Разбира се, само от майката и проявлението на ролята й зависи дали ще запази този статут на богиня или толкова ще разочарова детето си, че да се превърне в демон в живота му. Тогава то ще я мрази силно и напоително, но зад силната омраза винаги се крие силна любов.

Без добра връзка с майка си Раците сякаш нямат нищо. В такива моменти на преден план излиза лошия им характер, който се свързва с безкрайното им твърдоглавие, безкомпромисност, крайно отношение и страх. Това са раците, които имат нарушена връзка както с живот и неговото позитивно проявление, така и с женската енергия в живота си. Жените  не знаят как да бъдат жени, а мъжете отказват да влизат в хармонични отношения с жените.

Класическо предизвикателни са отношенията на детето Рак с майка от въздушните знаци: Близнаци, Водолей и Везни, както и с майка Козирог.

Идеята при Рака не е само майката да присъства физически в дома, а да има силна, взаимна и напоителна връзка с детето, като му показва, че го приема и разбира.

Лъв: един Лъв не може да развие позитивния си потенциал, ако е поставен в ситуация на критика и недоволство. Това се отнася за тези стари възпитателни методи, в които родителите само критикуват децата, за да не се отпуснат и за да са стимулирани постоянно да постигат повече. Това няма как да даде резултат при Лъва.

За да действа един Лъв, той трябва да получава позитивната оценка на средата, която го заобикаля. Лъвът приема критиката, но и едновременно с това я мрази и го разтърсва из основи.

Лъвът има нужда от крайно позитивно отношение, което граничи на моменти с театралничене. На вас това ви се струва прекалено – за Лъва е в нормата.

Ако към един Лъв не се проявява уважение и разбиране, дори и към детето Лъв, то ще ви отговаря със същото, защото това е дете родена с много силно изразена чувствителност за своето достойнство и не позволява да има пренебрежение към тези тема.

Предизвикателството в родителски план идва от знаците Дева, Скорпион и Козирог.

Лъвът може всичко, просто трябва да му показвате, че вярвате в него, дори и да не го мислите наистина. Театърът е в основата на живота на всеки един Лъв.

Дева: обикновено Девите се раждат прекрасни. Детето Дева е мило, с добро отношение към родителите, подредено и възпитано. Това, което прави тези прекрасни деца трудните възрастни, в които се превръщат, е именно социализацията , която идва от родителите и от обществото.

Една Дева трудно живее без правила и без норми. Те дават сигурност, дават подреденост и дават усещане, че знаеш какво предстои, а това те кара да си спокоен.

Дълбоко в себе си Девите са добронамерени, услужливи хора, които могат да ти подадат ръка, когато имаш нужда от тях. Агресията на обществото, пресметливостта и липсата на безусловност, карат Девите да попиват от тези правила и да ги използват в живот си. Това се случва, защото Девите са социални хора и ако има дадени правила, те се идентифицират с тях.

Девите имат нужда от сигурност, за да се чувстват добре. Това е огромна нужда от сигурност, която те не могат дори да опишат с думи. Те се нараняват от некоректните отношения на родителите, от проблемите с образованието, предателството от приятелите.  Девите не показват лесно емоциите си, но всичко това се задържа в тях, те го анализират през собствената си призма, правят заключения, прилагат ги в живота си, но често се губят в този процес. Сигурността идва и от дома, от наличието на пари и добрата връзка с родителите.

Класически трудните родители са Водолей, Стрелец и Овен.

Девите нямат нужда от това да доминират с егото си, да са свободни, да са агресивни и налагащи се. Те имат нужда от елементарни и прости неща, които обаче не винаги е лесно да се постигнат.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n