Защо родителите не харесват децата си?

 

Връзката между родител и дете е много свещена. Както родителите са ценни учители за децата си, така и децата са такива за родителите си. В живота има редица очевидни скрити истини, които се разминават с това, която ни се казва. Една от тях е, че много родители не харесват истински децата си.  Веднага ще си зададем въпроса – „Защо се получава така?” и отговорът ще е лесен – защото приличат на тях.

Децата са егоистичен продукт, в който родителят иска да се идентифицира по положителен начин. Когато детето прояви поведение, което на родителя не му харесва, той е склонен да обвини за това детето, а не да види, че той носи същия проблем.

Детето носи потенциала да развие както позитивното от родителя, но не това позитивно, което родителя мисли, че има, а реалното. Детето може да развие и негативните черти от родителя, което се случва почти винаги.

Трудният поглед към себе си е един от основните проблеми, с които се сблъскат хората, упражнявайки ролята си на родители. Няма как детето ви да е много смело, ако вие сте страхливи. Няма как детето ви да е много успешно, ако вие се смятате за провал.  Вие сте модела, а детето следва този модел.

Критиката към самия себе си е болезнен процес, но всеки родител трябва да е готова на него, защото в противен случай ще обвинява детето си и ще го вини за собствените си неудачи. Така този родител се проваля и като личност и като родител.

Везни

За да се чувства една Везна добре, това означава, че в живота й трябва да има баланс. Всичко трябва да е балансирано. Детето Везни има нужда от равен контакт с майка си и с баща си. Има нужда да се говори с него и то по един деликатен и възпитан начин. Децата Везни носят много изтънченост в себе си и голяма докачливост по отношение на скандали, конфликти и обиди. Грубото отношение може да ги разстрои до такава степен, че те да излязат от себе си и да се загубят.

Грубите, цинични, не уважителни и невъзпитани Везни са минали пред много трудна социализация, която ги е белязала за цял живот и те просто не знаят как да възстановят баланса и хармонията в живота си. Често това са измамници, лоши партньори, мошеници.

Когато една Везна е себе си в положителния смисъл на думата, тя може да постига целите си по един относително лек, приятен, социален и мек начин. Така тя винаги щади баланса и разбирателството в живота си, защото има голяма нужда от тях.

Липсата на хармония, разбирателство и баланс са предпоставки за големи обърквания в живота на една Везна. Когато една Везна не получава толкова, колкото дава, ако е мамена, ако с нея се държат грубо, тя губи умението си да медиатор и става един краен, циничен и остър човек.

Скорпион

Скорпионът има нужда от толкова много неща, които дори не може да назове. Те са свързани с дълбоките му емоции, а той не обича да говори за тях, защото смята, че може да изглежда слаб в очите на другите.

Скорпионът има нужда от огромно лично внимание, обич и приемане, но тъй като отработва колективните енергии  не знае как да ги поиска или когато го прави, то е по начин, който може да отблъсква другите.

Скорпионът е като батерия, която се пълни от енергията на другите. Ако той е израснал в една позитивна среда на обич и разбиране, тогава той е батерия изпълнена с позитивен заряд. Тогава хората могат да видят огромното съчувствие, нежност и жертвоготовност на Скорпиона.

Ако, обаче, скорпионът е израснал без любов, без достатъчно внимание и без позитивни емоции, тогава той не носи нищо позитивно в себе си. И тъй като изначалната вина е дадена на този знак, той става както много лош към другите, така и към себе си.

Независимо че Скорпионът владее отлично това да е жесток, груб, циничен, искрено лош, злонамерен и отмъстителен, това са и качествата в хората, от които той изпитва най-голям страх и ужас. И тъй като това е най-големият му страх, той се опитва с това, от което се страхува, да накаже другите.

Стрелец

темата за позитивното внимание нараства с всеки един знак и при Стрелеца достига до своята кулминация.  Стрелецът е един от силните мъжки знаци, но това не означава, че силата е даденост, а тя е посока, път, по който трябва да се върви, за да бъде постигната.

Стрелецът е неизчерпаем по отношение на получаване на внимание. Той има нужда да бъде насърчаван, да бъде харесван, да бъде хвален, да му се обръща внимание постоянно. Така той гори, огънят му е красив и забележителен.

Ако един Стрелец не получава вниманието на родителите си и на средата, която го заобикаля, той започва да тлее, да е затворен, да е сериозен и…тъжен.

Целта на Стрелеца в този живот е да развие позитивното си отношение, веселието, това да помага на другите на базата на погледа си, който е насочен в бъдещето. За да може да е позитивен и да вярва в бъдещето, той трябва и да бъде възпитан по този начин.

Стрелецът няма нужда от предсказуем живот, рутина и спокойствие, защото той е изследователят на зодиака и е дошъл да е подвижен, да учи другите и себе си.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n