Забързани да вървим напред, често без цял и посока, ние забравяме от къде идваме. Това изказване може да буди искрен гняв в тези хора, които са силно ориентирани към бъдещето, вярват, че живеят един живот и всичко се случва тук и сега.

Това всъщност е част от истината, защото това, което се случва тук и сега се дължи на това, което се е случвало, а това оказва влияние на бъдещото случване.

За да разберем себе си по-добре, ние трябва да се обърнем към родовата ни история. Тук много хора биха казали – ама то е минало, не ни интересува. Миналото е базата на вашето настояще и в него се коренят голяма част от проблемите, с които се сблъсквате и дори не знаете защо ви се случват и как можете да ги избегнете.

Когато една душа слиза на земята, тя го прави съвсем съзнателно. Избира както родителите си, така и рода, родовата история и всички програми, които са задействани. Слизайки на земята тази душа се съгласява да отработва тези уроци на предците си, с които те не са успели да се справят. Понякога това е липса на любов, друг път на пари, трети път на деца и щастие в живота.

Нито една душа не слиза на земята с основната цел да страда, а да еволюира. Всеки един проблем, който се носи от родовата история, може да бъде решен, ако бъде осмислен по нов начин. Затова и с него се нагърбва нова душа.

Какво става, обаче, след като се роди. Вижда модела на близките си, тяхната трагичност и неумение да се справят със същата ситуация и тази душа започва да вярва, че и тя не може да се справи. Когато осъзнае това напълно, тогава създава дете, което продължава да се опитва.

Когато посоката е грешна и трайно води към нещастие, то трябва да се спре и да се смени посоката.

За да се случи това се изисква голяма смелост, защото нещастието пак е тип принадлежност, към която всички се стремят. Ако цялото ти семейство в от поколения трайно нещастно, то някак си не ти е удобно ти да си щастлив, защото тогава няма да чувстваш, че принадлежиш, ще се чувстваш сам, без опора.

Щастието, обаче, винаги е индивидуален процес и той е само за смелите. Всяка душа се ражда с различна опитност, която носи в духовен план. Ражда се в различно време и при различни социални модели, затова не можем да говорим за една и съща представа за щастие.

Нещастието, обаче, не се променя. То си е константна. Много по-лесно ни е да се идентифицираме с него, защото то също нови в себе си силни емоции, отколкото да се ориентираме към личното щастие.

Във всяка една рождена карта има закодирано какво значи щастие в настоящия живот. То е многообразно. За някои хора това е да имат деца, за други пари, за трети свобода. За жалост повечето хора се опитват да се впишат в представата за чуждо щастие и това винаги ги прави нещастни. Това са хората, които нямат нужда от деца, но ги създават, защото майка им иска внуци. Това са лекарите, които наследяват професията на родителите си, но приключват като пияници, защото не са родени за лекари и изпитват ужас от болници. Това са хората, които посвещават живота си на работата, защото са убедени, че никой няма да ги обича, защото това е характерно за целия им род.

Казвам всичко това, защото вие сте формирани като личност, много преди да се родите и да се появи рождената ви карта. Тя показва какъв е потенциала ви и каква е посоката в този ви живот.

Рождените карти на много хора, обаче, не работят, защото те носят прекалено много голям товар от предците си и не могат да стигнат до собствената си енергия.

Решението: Вие сте дошли в този живот, за да сте смели и да развивате потенциала на зодиакалния ви знак, който ви показва каква в посоката и какво трябва да постигнете. Луната ви дава базата, от която тръгвате, както и ресурсите. За да използвате този потенциал, то трябва да бъдете себе си, да осъзнаете какво е ваш товар, с както можете да се справите, с какво не можете и какво трябва да върнете на предците си. Важното е да знаете откъде идва един проблем, за да разберете и какво е решението му. Решението почти винаги се крие в любовта, с която трябва да изпълним сърцата си, както и тези сфери в рода ни, където тя в липсвала.

Това не е страстната, партньорска любов, а универсалната любов, която ни кара да сме живи и щастливи.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n