Любовта е тема, която е постоянно възпявана в песните като най-голямото щастие. Човек остава с впечатлението, че тя е лек, тя е спасение. Ако той е напълно загубен, любовта ще го спаси и ще му оправи живота. Всъщност не е така и ще дадем няколко правила за любовта, които я правят поредната очевидна скрита истина, за която ще си поговорим.

  1. Ако не обичаме себе си, няма как да ни обичат другите . Ние просто привличаме това, на което приличаме. Ако в нас няма любов, мразим себе си, мразим живота си и си представяме любовта като спасение, тя няма да ни се случи. Просто ще привлечем подобен човек. Да, в началото няма да осъзнаваме това и ще се вкопчим в неговото присъствие като спасител, но след време ще разберем, че той е направил същото и тогава пак ще сме в изходната позиция – без любов.
  2. Отношението ни към любовта е отношението към майка ни. Често хората се събират с партньори, които да приличат на майка им, да са от нейната зодия, да споделят общи ценности – независимо дали майката е позитивен или негативен образ в живота ни. Все пак тя е символа на безусловната любов в живота ни и ние на тази база правим сравнението. Ако нямаме тайно любов в живота ни, е добре да се обърнем към връзката с майка ни.
  3. Любовта е едно топло чувство на споделеност и на спокойствие, което изпитваме към човека до нас. Ние сме щастливи, че той е до нас и го приемаме напълно. Всичко друго е влюбване, страст, ревност, притежание. За да изпитваме истинска любов, то трябва да можем да приемаме. Можем да приемаме различното в хората, ако то е било прието в самите нас от родителите. Поведение от рода-  „чакай да си изясним как се живее правилно” убива любовта.
  4. Няма любов, където има ревност. Там има просто много болка, която наранява както този, който я изпитва, така и този, към когото е изпитана. Ревност винаги се свързва с чувство на малоценност, на неприемане, на страх, че няма да си обичан, ще бъдеш заменен и ще загубиш обекта на чувствата си, а това ще те нарани безкрайно много. Замислете се – кой ви е изоставил точно когато сте имали най-голяма нужда от него? Може би майка ви, ако не е тя, то със сигурност това е баща ви. Виновен ли е партньорът за грешката на родителите ви?
  5. Който не може да получи любов, дири жал. Това обикновено е женският сценарий, в който жената се прави на нещастна, луда, болна, умираща, за да задържи мъжа до себе си и да не я напусна или да се върне при нея. Всъщност този сценарий е много успешен и винаги работи, въпросът е каква е тази победа, дали не е Пирова? Не забравяйте, че детето ви вижда този сценарий и в един момент то ще приеме любовта за синоним на жал и ще започне да дири жал и то съзнателно, като се надява да получи любов.

Решението:  Любовта е многообразна и еднаква. Стигаме до нея по различни начини и искаме да бъдем ценени заради различни наши качества и това я прави различна, но всъщност стремим към това да получим топло и сърдечно отношение и да бъдем приети – да се почувстваме уютно с друг човек и със самите себе си.  Затова любовта винаги е индивидуално преживяване. Нейната продължителност, мотивите й да се случи и да остане се виждат във вашата рождена карта. Ако сте загубили представата какво е любовта за вас, то посъветвайте се и си припомнете. Ако сте тръгнали по чужд път на любовта – било то на родителите, на първата ви връзка, на приятелите ви, то спрете за момент, осъзнайте се и се насочете към вашия път. По чуждия път няма любов за вас!

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n