Силните позиции

 

Сексът е една интересна тема. От една страна това е естественият процес на репродукция, но от друга страна е тема табу, за която все още хората се притесняват да говорят. Тази тема също носи своята рамка, в която хората се опитват да се впишат и когато това не става, те преминават през голяма драма.

Сексът се свързва с мъжката енергия. В мъжките свят и при хората с доминираща мъжка енергия има повече секс, отколкото качествено емоционално обвързване. Ако и при вас това е на лице, то можете да си дадете сметка, че женската, емоционална енергия при вас страда и трябва да се активира.

Сексът се намира в една група с агресията, с конкуренцията, с доминирането, със изявата на аза. Често тези думи могат да се използват и за синоними на секса.

Погледнато от астрологична гледна точка, сексът се свързва с планетата Марс и нейната позиция в рождената карта на човек. Днес ще обърнем внимание над силните позиции на Марс и ще проследим какво се възприема за правилно сексуално поведение.

В астрологичен план сексът се свързва със знаците Овен и Скорпион. Единият носи идеята за мъжката сексуалност. Овенът завладява, доминира, доказва се, реализира себе си чрез сексуалната енергия. Това е енергията от типа :” Толкова съм готин и завладяващ, че няма как да не ме харесваш”.  Мъжката енергия е проникновена, доминираща, налагаща агресия, а самият секс си е агресия, затова и много хора се притесняват от него и дори не го допускат в живота си. Мъжкото поведение е атрактивно, когато е самоуверено, в някакви аспекти дори нарцистично и егоистично, доминиращо и заявяващо желанията си. Разбира се, тази тенденция е трудна за жените, които притежават това поведение, защото в увереността си и настъпателното си поведение могат да бъдат отблъскващи за мъжете.  При жените просто не е толкова атрактивно да се държат по мъжки в сексуален план.

Такава е и енергията на другите огнени знаци. Те реализират себе си, авторитета и качествата си чрез секса. Сексът е начин да покажеш, че доминираш, че си важен и че си оценен.  При тези хора енергията е насочена навън, към действие и към активна себеизява в социален план.

От друга страна се намира знака на Скорпиона. Той носи в себе си идеята за съблазън, за магично привличане. Той се свързва, по-скоро, с женската мистична сексуалност, която знае как да съблазнява, да привлича, да омагьосва. Тук пак има доминиране, има идея за контрол и за подчинение, но нещата не стават явно, а по един заобиколен начин, който хората намират да мистичен и завладяващ. Сексът е най-силната обмяна на енергия, а присъствието на знака на Скорпиона винаги е насочено към този процес.

Силните позиции на Марс винаги дават добро отработване на енергията. Тя протича навън, по един явен и активен начин. Често те се свързват и с правилно протичане на сексуалната енергия.  Тези позиции са изключително полезни за мъжете, но жените трябва да се отнасят към тях с особено внимание, ако искат да запазят женствената си роля.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n