Слабите позиции на Марс

 

Сексуалната енергия протича правилно, когато е насочена навън, когато се свързва с първичното мъжко начало, с умението да изразяваш себе си, да си конструктивно агресивен, да можеш да се отстояваш по един явен начин и да носиш в себе си добра доза самоувереност.

За жалост това не е характерно за всички хора. Има редица хора, които не умеят всичко това. Това не означава, че те не са прави. Това означава, че те имат друг начин. За този друг начин ще поговорим днес и акцентът ще падне над мъжете.

Очакванията към мъжете в сексуален план са големи. Поради активната роля, която заемат в този акт, от тях се очаква да го водят, да поемат отговорността за него и да го реализират по един мъжки, самоуверен и смел начин. Много мъже нямат това познание и още по-важното – то им е напълно чуждо и дори и да искат да се научат на него, то няма да ги прави щастливи.

В астрологичен план това са слабите позиции на Марс. Той е слаб, когато попада в знаците Везни, Рак, Риби и Телец.

Мъжете с Марс във Везни са не активни, а ре-активни, те са силно свързани с реакцията на партньора до тях. Ако партньорът изпитва силно желание за близост, то и човекът с Марс във Везни ще прихване тази енергия и той може да изпитва. Трудното идва, когато инициативата трябва да дойде от него. Ако този мъж е поставен в една агресивна среда, в която не се чувства правилно оценен, харесван и желан, той ше отказва сексуален контакт.

Подканящо поведение и насаждане на вина ще накарат този мъж да ви избягва и да напусне живота ви.

Позициите на Марс в знаците Риби и Рак са много особени. Реално те са много сексуални, стига да се стигне до секса, но преди да се стигне до секса, се преминава през редица опасения и личностни страхове.  Това са мъжете, които правят секса „по женски”. Какво означава това? Означава, че сексът преминава през начина, по който се чувства един мъж. Ако го вълнуване емоционално и усеща, че имате емоционална близост и се чувства комфортно във вашата компания, то сексуалното преживяване ще е много качествено. Ако, обаче, той не се свързва позитивно емоционално обвързан с вас, той няма и да се насочи към осъществяване на сексуален контакт.

Мъжете с Марс в Телец търсят гаранции за сигурност. Това може да е както емоционална сигурност, така и материална, битова. За тях е много важно къде правите секс – мястото трябва да е чисто, уютно и удобно, не трябва да бързате и трябва да има време за опознаване и за свикване. В противен случай сексът няма да се реализира.

Мъжете със слаби позиции на Марс лесно се плашат и лесно се отблъскват от агресивно и нахално поведение. За да имате добър физически контакт с тях, то трябва да сте търпеливи и да им дадете време да ви почувстват и да се убедят за себе си, че ви желаят. Тъй като те правят сексът по „женски” т.е. по един отдаващ начин, в който партньорът е много важен, то няма как да не ви хареса. Въпросът е да стигнете до него.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n