Мъжката енергия е доминираща, умееща да изразява себе си, знаеща как да се наложи и как да влезе в такава конкуренция, че да спечели. С мъжката си енергия ние се реализираме в социален план и я наследяваме от мъжката страна на рода ни, която се свързва с нашия баща.

Идеалният вариант би бил всеки да има баланс на енергията в живота си. Това означава да знае кога да използва мъжката си енергия да се налага и да прогресира и кога да използва женската си енергия и да се обвързва емоционално с близките до сърцето си хора. За жалост малко хора имат това умение. Тези хора живеят в един своеобразен баланс със себе си и със заобикалящия ги свят.

Днес ще си поговорим за тези хора, които не владеят баланса и силно са залитнали в посока да развиват мъжката си енергия. Често това са хора, които имат лоша връзка с емоциите си или някакви големи проблеми, свързани с майка си, които те не могат да решат. За тези хора да си чувствителен и нежен сякаш е опасно и те са забрави какво е да си такъв. За мъжете е тежко, а за жените е направо непоносимо.

Какви са основните характеристики на хората, които силно са активирали мъжката си енергия?

  1. Голяма активност в социален план – това са хора, които се справят с много неща едновременно. До един момент това е ценно умение, но след даден момент е просто изтощително. Това са хора, които не могат да си почиват, не могат да се отпускат, не си позволяват да си мислят за почивка, защото намират средата около себе си за враждебна и трябва постоянно да се доказват, защото някой ги заплашва и конкурира.
  2. Сериозни проблеми със съня – това са хора, които или не могат да спят или когато спят това е едно повърхностно преживяване, в което не могат реално да си починат. Това ги прави супер раздразнителни в ежедневието си.
  3. Трудното доверие към другите – като истински представители на мъжката енергия тези хора не могат да се доверят лесно на другите. Само те знаят как да се справят добре и често се претоварват със задачи. В един момент недоверието им ги претоварва.
  4. Общуване чрез агресия и секс – това са тези хора, които постоянно имат бизнес разговори и въртят някакъв бизнес. В животът им постиженията не се мерят в емоционален, а в сексуален план. Всъщност всичко това отново ги води до неспокойствие и не умение да се свържат емоционално с другите.
  5. Пълно прегряване – това са тези хора, които са супер предразположени на инфаркти и инсулти. Те са силно невротични, лесно посягат към алкохол и дрога, просто защото губят много енергия, но няма позитивна емоционална стимулация в живота им, която да ги кара да се чувстват добре и да се разтоварват емоционално.

Какво е решението за тях?

Решението се крие в проблема. Често трябва да се разгледат отново отношенията с майката, както и от къде идва тази конкуренция в живота им, на какво се дължи липсата им на доверие. Тези хора често изглеждат социално успешни, но реално се чувстват много самотни и не обичани. Те искат много нежност, грижа и разбиране, но някак си не си позволяват да ги получат. Най-тежкият вариант е, когато тази енергия се отработва от майка ти – за момичетата е трудно идентифицирането с тази женственост, а за момчетата просто тази женственост не е привлекателна. Решението на проблема често идва от самото му осъзнаване!

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n