След като са разбрали силата на луната си, много хора изпитват трудност да стигнат до правилното проявление на зодиакалния си знак. Изпитват трудност да развият енергията на зодиакалния си знак и не знаят откъде да започнат. Често се говори за духовно пробуждане и навлизане в себе си, което, разбира се, че е идеалният вариант, но за много хора е невъзможен. Има и по-лесно начало и то се свързва с цветовете, които се обграждаме. Те също носят сила и настроение, независимо дали вярваме в това или не.

За жалост много хора се крият зад черното. Някои искат да скрият тялото си, други душата си и претендират, че всъщност са хора от класически тип и затова предпочитат черния свят. Реално той е труден и скриващ, а много хора имат нужда да се изявят, да бъдат забелязани независимо дали заради егото, което носят или болката, която искат да бъде видяна и да й бъде помогнато отвън.

Една от най-трудните задачи е да можеш да развиеш енергията на огнения си знак. До един момент представителите на огнените знаци не знаят как да бъдат властни, силни и да налагат егото си, живеейки в общество, което се опитва да им налага правила. В другия момент, и с възрастта, обаче, могат да минат в другата крайности, ставайки прекалено горещи, дори за себе си.

Представителите на огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, които имат проблем с изразяването на огнената си енергия, е добре да използват забележими цветове.

При Овенът това е червеното. То е както символ на агресията, така и на съблазняването. Точно това са понятията, с които се свързва този знак.

Царствената натура на Лъва обича златото и нюансите на оранжевото и жълтото. Всеки Лъв, дори и да не му отива, минава през идеята да има жълта дреха- хем е забележителна и носи идеята за власт, хем има елемент на инфантилност, който също е типичен за този знак.

Същите два цвята могат да бъдат характерни и за Стрелеца, но той има една друга страна от себе си, която се свързва с философията, с търсенето на смисъла зад нещата. В този ред на мисли Стрелецът може да се чувства добре в тъмно синьо.

Другата трудна за отработване енергия е тази на водата. Там се изисква добър контакт със собствените емоции – не лесна задача за съвременното агресивно общество.

Ракът като морско създание се свързва с водата, с морето, с перлите. Затова дрехи в перлени оттенъци и морско синьо могат да са много подходящи за него.

Същността на скорпиона е много по-различна, независимо че също е водна. Той носи както силна емоционалност, така носи и от марсовите елементи на Овена и затова неговият цвят е кървавочервено. Скорпионите също са склонни да носят черно.

От другата страна се намира нежната природа на Рибите, която в своята деликатност, има нужда да носи бяло, розово, както и красиви нюанси на морското зелено.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n