Енергията на заземяването е тази, която се отработва от земните знаци Дева, Телец и Козирог. Такива са и подходящите за тях цветове.

При Телецът подходящите цветове са зеленото и кафявото, които им придават особено очарование, особено кафявото, което не седи много добре на всеки.

Сходни са цветовете и при Девата – там може да се види цялата палитра на кафявото – от бежовото до тъмно кафявото. Девите имат още една страна, тази, която ги доближава до Стрелците и за тях също може да е подходящо наситено синьото.

Класическият козирог обича деловия вид, които респектира, но не изпъква прекалено. Затова цветовете тук са черно, мръсно бяло и сиво.

Идеята за подвижност както е ментален, така и във физически план, се отработва от въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей.

Пъстрата душа на Близнаците се свързва и с избора им на пъстри цветове. Това са както жълто, така и всички разновидности на зелено.

На Везните им отиват всички цветове, стига да се научат да ги комбинират и да бъдат възпитани в естетика от деца. Тяхната венерина природа има нужда от мекота и от пастелни тонове. Често вариантите на розово са предпочитани от тях.

Водолеят е знака на бъдещето и на модерните технологии. Затова всяка препратка към електриково е подходяща за този знак. Идеята за свободата и за небето може да се символизира от светлосиньото, а идеята за модерното със сребърното.

Цветовете са начин да изразим себе си и да покажем тази част от нас, която не ни е лесно да демонстрираме с думи. Затова използвайте ги по предназначение.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n