Сложна е енергията, която ни предстои през Август – месецът на силните емоции и високите температури. Високият градус на случването ще се реализира в сферата на взаимоотношенията, приятелството и любовта.

Два важни събития в астрологичен план предстоят. Това са частичното лунно затъмнение на 07 Август, както и пълното слънчево затъмнение на 21 Август. Тези две събития се разглеждат заедно, защото оформят енергийна пътека, по която трябва всички да минем. Това е път както към другите, така и към самите нас. Този път може да ни сближава с тях, но и да ви раздалечава, дори и окончателно да ни раздели. Най-голямата опасност е да загубим връзката със самите себе си поради страхове, опасения и блокажи. Ако това започне да се случва, потърсете човек, с когото да поговорите и който може да ви върне в реалността.

Всъщност енергията е много двояка. От една страна е напрегната и носи потенциала за личностни кризи, но от друга страна е трансформираща по един положителен начин. С други думи – за да продължим напред, трябва да се освободим от товара, който сме мъкнали до момента. Да, предстоят раздели както в материален, така и в личностен и духовен план. Нещо ще си отиде, за да даде място на новата енергия. Разбира се, че ако се съпротивляваме на промените и искаме да поддържаме статичния си живот до момента, ще ни е изключително тежко. И разбира се – ако се съпротивлявате на промените, тя няма да се случват в пълната им сила, но така и няма да сте освободени от старата енергия, нито ще имате шанс да поемете живота си, след това, с пълни шепи и в дългосрочен план ви очакват редица здравословни и емоционални блокажи.

Какво е по-лесно? Просто да оставите енергията да протече през вас като я наблюдавате и отчитате по какъв начин ви кара да се чувствате и какви промени предизвиква във вас. Оставете се на промените и се доверете на живота, защото той по-добре от вас знае кое е добро и кое не. Ако някой или нещо си тръгне от живота ви сега, то оставете го, не е момент да задържате старото.

Този процес може да стресира неимоверно хора, които са свикнали да задържат и да се гордеят с факта, че нищо не се променя в живота им и те са „стабилни”.  Стабилни често значи статични, а в живота няма нищо статично – той се променя във всеки един момент. Освен това вашата статичност може да е вредна и болезнена за близките до вас хора, които да въстанат срещу нея и да ви провокират да се промените.

Емоциите ще бъдат силно подчертани и няма да можем да ги контролираме, а просто ще трябва да ги изразяваме, независимо дали става за нежност, любов, обида или горчивина. Неизразените емоции ще предизвикват големи блокажи и силно неразположение. Не бързайте да пиете лекарства и да търсите външна помощ, а се опитайте да видите какво се случва във вас.

Това е време за самите вас и за самонаблюдение. Идеална възможност да изградите една по-добра връзка със собствените си емоции и с тялото си. Конструктивната изолация може да е много ценна и полезна за вас.

Какво може да се очаква през този период?

  • Раздели с любими хора, изчерпани връзки, ненужни отношения
  • Резки промени в плановете и преустановяване на ненужни идеи и инициативи, които не ви правят щастливи
  • Конфликти с приятелите и семейството, особено с децата, с цел да се назове истината и да се облекчат отношенията.
  • Неподходяща енергия за нови начинания – за смяна на работа, за начало на връзка, за преместване в личен или професионален план
  • Идеална енергия за разтоварване и уреждане на стари сметки и задължения както в буквален, така и в преносен смисъл.

 

Енергията е прекрасна да се разтоварим от всичко старо и ненужно и да го оставим да си ходи. Чудесно време е да останем сами със себе си и да се попитаме какво точно искаме и с кого искаме то да се случи.  В този ред на мисли единственият проблем ще е нашата лична съпротива срещу естествения процес. Ако, обаче, сме осъзнати за това, ние можем да направим този период много ценен, положителен и конструктивен за самите нас.

 

Желая ви успех!

PS. Прилагам и две видеа, които могат да са ви ценни в момента.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n