Август е толкова неочакван и толкова вълнуващ. Изпълнен е с астрологични събития, а това означава много активно разместване на пластовете с нашия живот. Ще имаме възможност да погледнем на себе си с други очи и да поправим грешките, които допускаме към самите нас.

 

Едно от важните събития на този период е обръщането на Уран. Той също става ретрограден и то за продължителен период. Този период е от 08 Август чак до 06 Януари като ще бъде както в знака на Телеца, така и в този на Овена. .Достатъчно време да се отдадем на промени и на революции, които ще започнат от самите нас.

 

Този период ще е много особен. Той носи както позитивни моменти, така и носи своите предизвикателства. От позитивна гледна точка това може да е време на вътрешно освобождаване. Може да се разделим с всичко ненужно и старо, но тази промяна няма да е плавна и постепенна, а ще е рязка и динамична. Буквално може да ни прелее чашата на търпението и да решим да действаме тук и сега, като оставим всички страхове и опасения назад.

 

Периодът е много подходящ да загърбим егоизма и да се посветим на групови дейности, да сме полезни на повече хора, да сме част от колектив, който може да постигне повече, бидейки заедно.

 

Това е и период, в който човек ще обърне специално внимание на мечтите си, най-вече на тези, които е забравил. Сега ще се сети за тях и ще иска да ги реализира.

 

От напрегната гледна точка Уран ще даде много промени. Те ще са внезапни, неочаквани по своя характер, а това може да е особено напрягащо. Уран често дава неочаквани промени на сценария и ни показва, че има и друг път. Това ще е много стресиращо за хората, които обичат да си планират всичко. Сега ще им бъде показано, че има и друг начин.

 

Уран се обръща в знака на Телеца, в който скоро влезе и отново ще се върне в знака на Овена. Това означава, че най-големите промени ще настъпят по отношение на връзката със самите нас, начина, по който се оценяваме и възприемаме. Темите аз и моята ценностна система излизат на преден план. Ако има революция, то ние ще сме основният й двигател. Сега е точният момент да разрушим старото, на което сме били подвластни и да потърсим новото. Някои хора ще променят външния си вид радикално, други емоционалността си, трети поведението си. Всяка една от тези промени ще се свързва с едно ново аз. За да променим живота си, първо трябва да променим себе си.

 

Това, което можем да очакваме са промени, както и един много интензивен порив за свобода, а дали ще ги реализираме и ще имаме смелостта, то това зависи само от нас.