10 октомври 2017 – 8 ноември 2018

Енергията на Юпитер

Много погрешни очаквания има към тази планета. Тя се свързва с късмета, с разширението, с позитивните ситуации. В съвременния свят често се смята, че късмет означава незаслужена материална придобивка. Затова и Юпитер много разочарова хората. Това е планета с много фино влияние. Ние очакваме да действа на земно ниво и да ни дава събития, а тя реално действа на високо вибрационно ниво и поправя ситуацията. Често при позитивни аспекти на Юпитер има значително подобрение на ситуацията, което ни позволява ние да свършим работата си добре и да сме успешни, а това, само по себе си, е късмет.

Какво се случи през изминалата година?

Измина една много важна година, в която акцентът беше поставен над темата за сътрудничеството. Много по-лесно беше да действаме в колектив, отколкото самостоятелно. Много хора намериха правилните партньори, с които да реализират плановете си, работата си, мечтите си, живота си. Юпитер помагаше на тези, които бяха готови за сътрудничество и пречеше на тези, които искаха да се изявяват еднолично и самостоятелно.

Някой връзки приключиха или бяха осмислени по нов начин. В социален план това се случи с Великобритания и нейното членство в Европейския съюз. Това се дължи на факта, че в небалансирани връзки, често успехът се крие в това връзката да приключи и да вече да я няма. Това са отнася и до отношенията в личен план, особено когато в тях властват егоизмът и желанието за доминация.

Изминалата година ни подаде ръка по отношение на сътрудничеството, а дали сте поели тази ръка, това зависи само от вас и решенията, който сте взели.

Какво се случи миналия път в социален план?

Юпитер беше в Скорпион отново преди 12 години. Тогава имаше редица важни политически промени и трансформации. Енергията на Юпитер дава и добри предпоставки за бизнес, за сделки, за увеличаване на капиталите и разрастване на бизнеса.  Един добър пример е фактът, че точно тогава Гугул купува Ютюб.

Политически план промените са много, една от забележителните е осъждането на Садам Хюсейн и премахването му от власт.

Юпитер в тази позиция дава и успехи в науката и в изследванията. Един пример за това е, че точно през 2006 година Северна Корея прави първите си тестова за ядрено оръжие и става 9та световна ядрена сила.

Какво се случва в емоционален план?

В емоционален план  се случват много промени. Сякаш личността ни има възможност да се пререди и да се построи по един нов начин. Имаме възможност да изчистим от себе си всичко старо и ненужно – като емоция, като преживяване и като спомен. Психологичната помощ и терапиите са много ценни и полезни, защото те биха били много подкрепящи в целия процес.

Как се разделяме с болката? Като я преживеем отново и се изправим лице в лице с нея. В този ред на мисли стари емоционални ситуации могат да бъдат повторени, да ги преживеем отново, за да можем да се излекуваме от тях.

Какво предстои?

Предстои да се променим. Юпитер ще помага на всички, които са готови да се променят. С две думи това означава да оставят старата енергия назад и да се отворят за новата. Този процес не е лесен, той дори може да плаши хората и много от тях да откажат да му сътрудничат. Тогава и Юпитер няма да им даде нищо.

Периодът е добър за нови бизнес начинания, за развиване на предприемчивия дух. Подходящ е за ново познание, което обаче да е дълбоко и да преминава през емоциите. Това е период, в който можем да поправим негативните спомени от миналото с едно ново отношение към тях.

Какво е правилното поведение?

Правилното поведение е да се оставим на промените в живота ни и да не им пречим да се случат. Борбата с процеса на трансформация може да ни изиграе много лоша шега. Юпитер има умението да засилва не само позитивната енергия, но и негативната, особено ако ние живеем трайно в нея. В тази ситуация Юпитер може и да е опасен за нас.

Какво е неправилното поведение?

Неправилното поведение включва две направления. Едното е да сме консервативни и да се плашим от промяната и да обясняваме, че ни е много добре така, както сме. Това поведение може да ви създаде много емоционално блокажи и да ни направи много нещастни.

От друга страна много грешно би било да сме повърхностни и да не се задълбочаваме в процесите. Това може да ни изиграе много лоша шега. В момента е важно да се отнасяме много сериозно към процесите в живота ни и да търсим скрития смисъл.

За кого е лесен този период?

Този период е лесен за всички, които са готови да се свържат с емоциите си, да ги опознаят и да базата на тази информация, която получат, да се променят. Тази една година ще ни накара да сме гъвкави и адаптивни, но едновременно с това да не изпускаме личната си цел от поглед. Годината не е добра за самостоятелно действие и за проява на лична сила, но е много добра в това да се научим по един мек и деликатен начин да постигаме целите си. Ценни ще са уроците по манипулация.

За кого е труден този период?

Този период е труден за консервативните хора, които имат прекалено материално отношение към живота. Животът ви има шанс да се промени по един позитивен начин, но вие трябва да го позволите. Ако не го направите, ще усетите резултатите от вашите решения и ще имате възможност за позитивна промяна след 12 години. За някои хора това ще е на време, но за някои ще е късно.

Ключовата дума на следващата една година: трансформацията.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n