Енергията на годината е много особена. Особеността идва от идеята за емоцията и необходимостта да подредим емоциите си по един нов начин. Годината ще дава много предпоставки за промени, но първо това ще са промените, които протичат в самите нас, а след това те ще се реализират и в социален план.

Най-важната задача на тази година е да се научим да сме отговори за емоциите си, за това, което се случва в самите нас и да не обвиняваме другите да личните си разочарования. Светът просто ни отразява, а ние сме тези, които носят енергията и я излъчаваме.

За да се улесни процеса през тази година всички планети, които могат да са ретроградни ще бъдат такива. Всяка една от тези планети бележи важна сфера от живота ни. Това са комуникацията, емоциите, бизнеса, социалния успех, промените. Всяка една от тези сфери ще изисква да се обърнем към нея и да си дадем сметка какво се случва в самите нас и как ние отразяваме тази енергия. Периодът на ретрограден Меркурий ще акцентират над плановете и идеите ни – по какъв начин можем да ги подобрим и оптимизираме. Ретроградната Венера ще акцентира над личната ни връзка с живота – как го живеем – като удоволствие или като борба. Периодът на ретроградния Марс ще изисква от нас да преценим как и накъде да насочим енергията си.

В социален план тази година ще подейства много отрезвително на хората и ще ги накара да намерят сигурното място в живота си. Това може да означава нови емигрантски вълни навън, но и обратно към страната. Постепенно цялата социална структура, по начина, по който я познаваме, ще остане е миналото. Сякаш всички нации ще се разбъркат и няма да са вече така хомогенни.

В личен план годината изисква от нас да се свържем с корените си и да изчистим от родовата си енергия това, което ни пречи, не е наше и ни държи в миналото. Всичко това ще може да се случи не с прошка, а с приемане на ситуацията такава, каквато е, осъзнаване на позитивните, които ни е дала  и използване на негативите като обица на ухото.

Тази година ще е отлична за хората, които искат да подобрят женската си енергия, качеството на емоциите си, връзката с майка си, с дома и със семейството.  Много хора ще искат да изградят хармонично семейство и ще узреят за тази идея. Други ще се спасят от семейството си, особено ако то ги задушава и ги кара да се чувстват не добре.

Годината изисква да се обърнем към корените си и да разберем до каква степен сме свързани с тях. Това може да накара много емигранти да се върнат по родните си места и да се заредят с енергията на родината.  За всеки човек ще е ценно да намери своето сигурно място, където да се чувства добре и където да зарежда батериите си. За някои това ще е домът, но за други може да е кариерата, социалният образ, пътуванията, изолацията.

Най-позитивното на годината е, че тя ще бъде много емоционална. Всеки, който се престраши да чувства и да позволява на емоциите си да протичат по един естествен начин, ще се мине през годината леко и ще научи уроците си. Всеки, който се опита да блокира емоциите си и да демонстрира колко псевдо силен е, ще се загуби емоционално и това може да доведе до редица крайни състояния в живота му.

Най-трудното на годината ще е темпото. То ще е бавно, хем ориентирано към сигурност, хем усещащо, че има нужда от нова сигурност, защото старата си отива. За да се справим добре през новата година ще трябва да се заземим, да усещаме добре земята под краката си и да се чувстваме сигурни. Годината ще протече в това да открием собствената ни сигурност.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n