Вече споменахме, че началото на годината е много особено. Енергията се променя и на моменти е прекалено интензивна и напрегната. Разбира се, тази информация се отнася до по-чувствителните хора, които имат тази сетивност. За другите енергията може просто да създава напрежение, което те да отработват чрез постигне на цел или просто да го преглъщат и да го складират в себе си по един вече характерен за тях и за живота им начин.

Енергията на това новолуние не е по-различна. В момента на небето пет планети се намират в знака на Козирога и това ще даде много силна, класическа и заземяваща енергия, с която ще се характеризира тази нова луна. Новолунието ще се случи на 17 Януари в 04:18ч

 Ето ги и петте основни точки, с които ще се характеризира това астрологично събитие.

  1. Много силно ще се активират амбициите ни и желанието ни за позитивна социална реализация. В момента нямаме нужда да чуваме, че сме най-доброто дете, партньор, син или дъщеря, а имаме нужда да сме оценени по отношение на личните качества, които демонстрираме в социалния и професионалния ни живот.
  2. Който успее да се стегне и да бъде целеустремен и отговорен, той ще успее. Всички ще имат желанието да постигнат големи цели, но малко ще положат необходимите усилия – именно те ще изпъкнат.
  3. Енергията на новолунието ни кара да следваме правилата и отъпкания път. Сега не е моментът за революции и внезапни промени на плановете. Понякога трябва да се извърви целия път, за да се разбере какво има на края.
  4. Хармонизиране на връзката с баща ни е една от важните теми в момента. И не е важно да приемем и харесаме личността на нашия баща, а ролята му на такъв в живота ни.
  5. Ако до момента сме се чудели кога е правилният момент да реализираме енергията си навън и да се покажем, то сега този момент е вече тук. Ако се криете и се опасявате да се заявите в социален план, то ще ви даде много напрежение и конфликти в личен, затова бъдете внимателни.

Като цяло януари е най-добре поставения месец от годината като действие и целеустременост. Би било разумно да се възползваме от тези негови предпоставки.

318471_198301916905351_198301410238735_428990_520123662_n