Тази година е така пъстра на ретроградни планети. Всяка една планета, която може да бъде ретроградна, ще стане. Дойде и времето на Юпитер. На всеки 13 месеца Юпитер е ретрограден за около четири месеца. Това е много важен период в живота на всеки един от нас.

Юпитер се свързва с философията, която се крие зад живота. Свързва се с дълбокия смисъл и способността ни да разширяваме гледната си точка, да приемаме това, което преди ни е плашело, защото ни е било непознато и да се научим да сме толерантни.

В социален план този период е сложен, защото се свързва с редица провокации. Социалната норма, в която живеем, все още се основава на страх  и всяко едно ново или различно нещо, се приема за заплашително. Ретроградният Юпитер ще ни накара да се замислим сами за себе си дали това, което ни казват, че е толкова страшно, за нас лично е така или просто следваме общата тенденция.

Юпитер се обръща в знака на Скорпиона и това може да даде ново осмисляне на темите за смъртта, за наследствеността, за това, което носим от другите и което ни свързва с тях.

Темата за парите и за оценката, която получаваме от другите също ще е много силно подчертана. В един момент можете да си дадете сметка, че този авторитет, който дълго време ви е подценявал, вече не е авторитет за вас и вие сте свободни от неговата оценка. Точно за това ще е много полезен ретроградният период на Юпитер в личен план – да намерим истината за себе си, а не да следваме това, което другите ни казват.

Знакът на Скорпиона се свързва и със задържането на енергия. Ретроградният Юпитер може да ни провокира да пречистим душата си като започнем с това да пречистваме тялото си от прекаленото количество храна, наркотици, тютюн, сладко, всичко, което води до пристрастяване. Периодът е отличен да пречистите тялото си и да се почувствате като нови.

Ретроградният период на Юпитер започва точно на 08 Март и ще приключи на 10 Юли, като междувременно ще се засече с ретроградното движение и на други планети, а това ще направи процесите на себе анализ и ретроспекция още по-силни и интензивни.

 

Желая ви успех!