Сякаш неслучайно се случва сега новолунието в знака на Рибите. Този знак отговаря за духовната ни същност, за търпението, за саможертвата, както и за самотата и изолацията. Дори това да са плашещи понятия, то именно те ще са много ценни в момента за всеки един от нас.

 

Новолунието ще се случи на 17 Март в 16:14ч.

 

Големи енергийни промени се осъществяват сега. Това, което ще ни помогне много е да се отдръпваме на моменти от случващото се извън нас и да преследваме какво става в самите нас. Това става в моменти на доброволна самоизолация, в които самотата не е страшна, а е зареждаща. Ако се страхуваме от нея, то постоянно ще седим в случващото се извън нас, ще се чувстваме заплашени и уязвими и няма да знаем как да постъпим, защото няма да се намираме в центъра си, защото доброволно сме го изнесли. Сега е правилният момент да го върнем, където му е мястото му – в самите нас.

 

Новолунието в Риби ще акцентира над темата за частта от цялото. Сега, повече от всякога, трябва да разберем и да осъзнаем, че сме част от цяло и дори егоистично да се опитваме да предпазваме себе си, това няма да се получава, защото живеем в система и ние също реагираме на промените в нея.

 

Разбира се ние живеем в едно крайно материално общество и не можем да очакваме, че всеки един от нас ще се хвърли да спасява целия свят, както предполага знака на рибите, а може би и не е нужно. Важното е да можем да окажем помощ и съчувствие на най-близките си и да ги накараме да се чувстват добре. Така всеки ще помогне по системата на най-близките си хора, те ще помогнат на други свои близки и така ще се предаде тази идея за взаимопомощта.

 

Няма как да минем през уроците, които ще ни се предоставят през идните месеци, без хуманност и без човешко отношение. И това ще се отразява именно на идеята, че само ако една част от цялото страда, то всички други ще усещат тази болка. За това в момента е важно да помогнем на тези, които имат нужда от нас и са до нас, защото реално така помагаме и на себе си.

 

 Положителните сфери, които ще активира новолунието в Риби са тези на любовта, на творчеството и на симпатията. Важното е да акцентираме над тях и да ги използваме при научаването на уроците сега. Това може да стане като се запишем на курс, които да развива артистичните ни заложби и да ни даде алтернативна форма, под която да изразяваме творческия си потенциал.