Навлизаме все повече в сферата на езотериката и се потапяме в тематиката на 12 дом. Там се намират фините енергии, които не винаги можем добре да си обясним, но пък е така важно да разберем.

Една съществена промяна на енергия се случи точно вчера по време на равноденствието. Сякаш всички бяхме спуснати в новата астрологична година и усетихме силно енергията на Овена. При някои това беше проява на гняв, при други агресия, при трети мотив за действие. Енергията, обаче, се промени.

Каква е символиката на равноденствието? То се свързва с движението на земята около слънцето и с идеята за мрака и светлината. Денят вече се увеличава и има повече светлина в живота ни както буквално, така и метафорично. Рибите са знака на края, носят в себе си идеята за смъртта, за раздялата със старото. Овенът пък е символ на новото начало.

Процесите за ново начало и за повече светлина в живота ни са характерни за всички нас. При някои хора светлината ще даде много познание, ще отключи много любов и съпричастност, но при други светлината ще даде много болка, защото ще освети места, които са травмиращи и трудно се приемат. И въпросът не е дали искаме да ги приемем, особено ако искаме да излекуваме старите рани и да сме щастливи. Въпросът е кога ще сме готови да осветлим тези тъмни места от живота ни, душата ни.

Равноденствието носи в себе си и идеята за прераждането, за това, че след смъртта, символизирана от Рибите, идва животът, символизиран от Овена, че животът не спира, а просто влизаме от един цикъл в друг. Сега е и важният момент да осъзнаем дали постоянно се намираме в един цикъл, от който не можем да се измъкнем или продължаваме напред с готовност и смелост по нашия индивидуален път.

Много енергийни промени са на ход и всеки един от нас има нужда от повече светлина, както и взаимопомощ. Точно по тази причина решихме да направим една специална среща за готовите да се обърнат към себе си да видят какво са скрили от себе си в най-мистичния дом – 12.

Новата информация е добре да бъде осветена, но е добре и да можем да я осмислим и преработим, а най-добрият начин това да се случи в когато споделим това преживяване с хора, които отработват същите въпроси, които са важни за нас.

Равноденствието ни дава силен тласък за духовно пробуждане и осъзнаване, но само от нас зависи дали ще се възползваме от него!