Много хора не искат да се обръщат назад и да гледат миналото. Смятат, че то безвъзвратно е отминало и няма вече връзка с настоящето. Дори твърдят, че напълно са го забравили, особено ако говорим за трудни ситуации, които са провокирали емоционални рани. Този процес е равносилен на това да имате рана, да я засипете и да твърдите, че тя е отминала, защото не й обръщате внимание.

Когато говорим за заплитане на родовата енергия, то винаги трябва да говорим и за разплитане, но ние често пропускаме този факт. А е съвсем логично – ако нещо се е заплело, нормално е да го разплетем. Не го ли направим си оставаме заплетени за цял живот. Колко е лесно да се каже и колко е трудно да се направи!

Всъщност не е трудно. Лесно е да се разплете една ситуация. На първо място трябва да има заявено желание от страна на човек да се изправи пред заплетен проблем и да се осмели да го види. Чудесен метод това да се случи е работата с представители ( тип констелации). Този метод позволява по един безпристрастен начин, чрез непознати хора, да се разгледа заплетената енергия и да се потърси решение.

Как ни помага работата с представители ? Живеем в едно общо информационно поле, в което всеки знае всичко за другия. Тази информация е лесно достъпна, стига човек да има нужда от нея. Както лесно виждате, че жената Х има фриволно поведени и много партньори, без да ви е казала, така значете, че и мъжът У има склонност да преклаява с алкохол и е склонен на насилие, без да е демонсртрирал такова пред вас. Инфoрмацията е налична, но тя не е логична, тя се усеща, точно както детето ви, което не може да говори, разбира дори в най-малкия детайл какво се случва живота ви и как се чувствате.

След като се осмелите да се насочите към разплитането на един родов проблем, е необходимо да последва неговото осветляване, да го споделите, да го кажете, да покажете, че го виждате, че го разбирате, че той съществува, че е там, че вие знаете за него и имате готовност да го решите.

Третата стъпка е да го приемете, без да го осъждате. Тук може да ви помогне твърдението, че той се е случил в миналото и няма как да го промените. С други думи приемате факта, че той се е случил и вие го интегрирате като част от личната ви история.

След това си давате време процесът сам да се разплете и в един момент, в който спрете да мислите за него, то вече ще се е случило.

Това е и целта на нашите общи срещи – да осветим един проблем, да го накараме да излезе на светло, да го видим, да оживее пред очите ни и да се справим с него.

Мястото, където сме скрили всичко срамно, тайно и прекалено лично е 12 дом – точно оттам трябва да започнем разплитането на родовата ни история. Една такава възможност ще имаме на 20 и 21 април. Възползвайте се от тази възможност като заявите присъствието си на events.xyli.leonis@gmail.com