През последните няколко седмици получавам еднообразни въпроси от вас, в които ме питате за ретроградните планети. Забелязали сте, че тази година всичко, което може да бъде ретроградно, ще бъде.  Това създава смут и притеснение, а дали е необходимо да е така?

Живеем във време, в което сме подтиквани да решаваме всичко с действие, да сме активни, да се борим със страховете си, с проблемите си, да бутаме живота. Винаги има действие, но няма приемане. Липсва ни качествената връзка със собствените ти емоции, а оттам и доверието в живота, което не се анализира, то се дава интуитивно.

Намираме се във време на голям енергиен преход. Разбира се, ще има много от вас, които ще се смеят и ще казват, че не усещат нищо и това не ги засяга и ще са прави – това не ги засяга. Тази информация, обаче, е за тези, които ги засяга, а те са все повече.  Този енергиен преход ни кара все повече да чувстваме и да се доверяваме на себе си, на интуицията си. Показва ни кога да действаме и кога да изчакаме.  Ще разберем, че понякога бездействието и приемането на една ситуация, всъщност най-правилното действие. Ще се научим повече да приемаме себе си, живота си, желанието и нуждите си.

Тази година дава една своеобразна кулминация на всичко това. Едни от нас ще се научат да чувстват себе си повече, да усещат живота си и да следват собствената си истина. Други ще продължат да действат, както им е казано и както им харесва. С времето тези две групи ще се отдалечат една от друга и дори да живеят в едно време и пространство, те няма да се виждат и засичат – ще преминат в различни реалности.

Всяка една планета, която се обръща и става ретроградна, дава акцент над различна сфера от живота ни и ни кара да я почувствувамe. Сякаш ни пита:” А ти какво точно мисли по този въпрос? Точно ти? Кажи ми твоето мнение, а не повтаряй това, което са ти казали?” Това са много сложни въпроси, на които много хора нямат отговор, но ще трябва да намерят.

Акцентът на тази година е как усещаме себе си, как усещаме себе си в живота и как усещаме живота.

Това изказване може да е смехотворна глупост за някои и те ще са прави, но други ще го разберат и то е за тях.

След тази година ние няма да сме същите. Ще бъдем повече себе си и ще общуваме с тези, които минат през прехода с нашата скорост и с нашите намерения. С другите ще се разделим.

В този аспект годината е чудесна, прекрасна и вдъхновяваща, защото ще ни позволи да бъдем себе си.