Ето, че отново се случва това голямо астрологично събитие, което беляза миналата година. Това е преминаването на планетата Уран в знака на Телеца.  Отново говорим за революция, отново предстоят промени, а сега ще разберем в коя сфера ще се случат.

С какво свързваме Уран?

Свързваме Уран с роволюцията, с много промяната, с това да разрушим нещо старо и да изградиим нещо ново. Това е процес на енергийна промяна, в която се разделяме с познатото и се насочваме към новото, непознатото. Винаги една революция носи много неизвестни в себе си  и буди страх. Точно в такива моменти хората се страхуват от неизвестното, което предстои. Затова и Уран често се свързва с идеята заплаха, но няма как да стигнем до новото, ако не се откажем от старото.

Характерът на Уран е сложен- той винаги действа и винаги е недоволен, защото винаги има какво да се промени и да се осмисли по нов начин. Той винаги провокира към действие, което не може да се прогнозира и планира, защото просто се случва.

Уран е връзката ни с бъдещето, свързва се с прогреса и с новите идеи. Всичко това ни предстои и то в сферата на Телеца. Самата симбиоза между енергията на Уран и характеристиките на знака на Телеца е противоречива и води до много стрес и напрежение. Постепенно ще обясня защо.

С какво свързваме знака на Телеца?

Енергията на Телеца се свързва със сигурността, с хармонията, с парите, а оценката, която получаваме, със самочувствието. Свързва се с идеята за предсказуемото, познатото, еднообразното –това, с което сме свикнали и ни прави сигурни, прави ни уверени в това, че познаваме света около себе си.

Телецът е знакът, който дава стабилност и устойчивост в един процес. Пренебрегван е факта, че Телецът може да бъде много гъвкав и много комбинативен, когато усеща, че сигурността му е нарушена. Тогава той се активира да я изгради по един нов начин. Точно по тази линия знака на Телеца се доближава до интерпретацията на Уран.

Какво се случи през изминалите годиниУран в Овен 2011-2018 г?

През изминалите години Уран много промени представата за Аза. Ние много се променихме и това е благодарние на само на времето, но и на силното влияние, което ни оказа транзита на Уран през този знак.

Промени се представата за мъжката енергия. Тя стана повече свързана с емоциите, а това някак си я облагороди и й отнета от грубия и недодялан вид. Мъжката енергия стана едновременно по-изискана и интелектуална, но и по-емоционална, по-хуманна.

Всеки един човек бе провокиран да направи малките революции в собствения си живот, които да доведат до една много по-голяма енериийна революция. Замислете се колко сте се променили самите вие. Това да заявиш себе си и уникалността си става все по-важно. Това да си на страната на истината и справедливостта също.

Много хора не направиха нищо. За тях са си едни еднообразни години. Животът им не се е променил – просто ходят много повече на лекар. И това е промяната при тях. Ако тя не е била насочена навън, се е обътнала навътре и е поразила това, което е могла, най-вече нервната система.

Следва…