Днес продължавам с представянето на ресурси за подкрепа, както за този специфичен период на ретроградности, в който се намираме в момента, така и в ежедневието ни по принцип. Повечето от вас вече познават добре един по-специален тип кристали, които аз използвам в работата си и в личното си ежедневие. Това са специално обработени кристали, които са заредени по определен начин и с определена честота. Тези, които представям днес, са специално подбрани като енергия, от която всички универсално имаме нужда, за да преминаваме през живота си по един по защитен, мек и осъзнат начин. Енергията се нарича „Най-висшата защита”.

 

За да се чувстваме сигурни, за да се чувстваме добре, ние имаме нужда да се чувстваме защитени. Затова и честотата ‘Най-висшата защита’ е може би най-важната от всички честоти, които човек би могъл да избере за подкрепа в житейския си път. Тя предоставя защита на всички нива на енергийната система: тяло/ум, дух и душа. Тя помага да премахнем негативните и вредни влияния от тялото и ума и след това създава защитна обвивка около нас, така че нищо вредно да не може да влезе без нашето съгласие. Това не означава, че никога повече няма да изпитаме болка (понякога болката е нужда за израстването), а означава, че имаме много, много силна допълнителна подкрепa във всички ситуации, в които навлизаме в нови измерения на живота ни, в моменти на трансформация, криза или пък в съсвем статични периоди, в които сякаш нищо не се случва или нищо не ни радва.

Енергията на «Най-висшата защита» е много подходяща и подхранваща за така наречените «високо чувствителни хора», за емпатите, за тези, които усещат чувствата и мислите на хората около тях. Това може да бъде един много изтощаващ процес и затова високо чувствителните хора често страдат от хронична умора. Също поради фактът, че настроенията им често се сменят, тъй като попиват емоциите на всички около тях, понякога тези хора погрешно смятат, че имат депресивни състояния. Знаете, че в астрологията емоцията се свързва с елемента Вода, така че ако този елемент е силно представен в картата ви, е напълно възможно вие да сте такъв човек. Развито правилно обаче, това качество е всъщност една от вашите дарби, която можете да превърнете в професия и да споделяте със света.

Енергията на «Най-висшата защита» е незаменима подкрепа за лечителите и изобщо за тези, които работят с хора – здравни работници, психолози, консултанти, хора в сферата на мениджмънта, услугите, търговията. Тази честота много добре филтрира стреса и е чудесен хармонизатор за хората, работещи в корпоративните среди, където всичко се случва на бързи обороти и нивата на интензивни емоции са високи.

Друг аспект от действието на тази честота се проявява, когато започнем да търсим нашата истинска същност. В моментите, в които решим да направим голяма промяна в начина, по който живеем и излезем от добре утъпканите социални коловози. В такива моменти обиновено се изправяме пред огромната съпротива на света около нас, който е инвестирал много, за да не можем да открием нашите истински възможности. Изправени сме и пред съпротивата на собственото ни подсъзнание, което вярва в това, което е програмирано в умовете ни – самите ние може да вярваме, че свободата не е възможна за нас. А всъщност всеки човек е роден с пълен потенциал, с таланти и силни страни, които да прояви и да живее с удовлетворение и радост. За съжаление  обаче, растем в общество, което не ни позволява да реализираме нашия потенциал. Обществото се нуждае от работници, а не от гении. То не се нуждае от свободни индивиди. Честотата на най-висшата защита бързо изчиства от системата ни всичко, което не е нaше и ни подкрепя да проявяваме и изразяваме нашата истинска същност.

Затова и избрах да ви представя този кристал в хода на предстоящото ми събитие – «Баща ми в мен». Бащата се свързва с успеха в живота и с чувството ни за защита и сигурност. В идеалният вариант ние би трябвало да се родим и растем с чувството, че сме в пълна безопасност, че сме закриляни от баща ни и че всичките ни нужди са задоволени. Бащата е този, който внася в живота ни идеята за смелостта, силата, структурата и правилата. Без тях ние не можем да изразим себе си и се давим в чувства и емоции. Но често ситуацията е различна. Какво се случва с нас, ако попаднем на баща, който е емоционално или физически отсъстващ или който, като част от собствената си родова система, носи своите товари и няма пространство за нас? Отговорът е: основата ни се разклаща, оставаме без център и растем в несигурност. Трудно отстояваме себе си и своите интереси и желания.

Всеки от нас иска да изплува от миналото и да се носи в морето на живота в спокойствие и лекота. Затова на  събитието «Баща ми в мен» ще анализираме, коментираме и лекуваме връзката с бащата. Тогава ще можете също и да получите своята собствена «Най-висша защита», независимо от семейното ви обуславяне и да подкрепите личния си път.