В последния месец от годината сме и въпреки забързаното ежедневие неминуемо идва време за равносметка. Какво свършихме през тази година и какво оставяме за следващата? Какво можем да подготвим в последния месец от годината така, че да започнем следващата начисто?

Всички, които бяха на цикъла ми събития „Пре:програмиране”, знаят, че там идентифицирахме и осветихме различни теми, които да подобрим, излекуваме или изчистим от живота си. Други работят върху себе си индивидуално и в тези процеси също достигат до интересни и ценни  прозрения и заключения. Как обаче да задържим тази енергия на осъзнатост и да останем в чистото, високовибрационното, в това, което е най-добро за нас? Как да действаме съзнателно всеки ден в енергията на любов, състрадание, защита, изобилие? Какво можем да направим така, че да знаем, че вървим по собствения си път и да не се отклоняваме от него?

В месеца на равносметката ще си поговорим за това как да внесем в своя живот повече чистота, яснота, любов, стабилност. Позитивната енергия на Новолунието в Стрелец е идеална и благоприятстваща към приветстване на ново познание, нови възможности и нови хоризонти, които да разширят нас, гледната ни точка, а оттам и нашата действителност. Имахме една изключително динамична и развиваща ни година, изпълнена с ретроградности – много неща, заметени под килима, бяха извадени, за да бъдат погледнати, осмислени и да решим какво да правим с тях. Имахме много прозрения и много хора направиха промени в живота си. И ето, последният ретрограден за тази година – Меркурий – вече се обърна и сега, когато енергията е подходяща за действие, ще дойдат и моментите, в които да упражним това, което учихме цяла година. Естествено старите навици обичат да ни припомнят за себе си и понякога е трудно да бъдем достатъчно дисциплинирани и смели така, че да не позволяваме на ненужни ни вече  събития, хора и модели на поведение, да диктуват живота ни. Понякога те идват просто да тестват доколко сме готови и решени да живеем по един по-добър начин.

Затова и днес ще си говорим за ежедневната практика, както и за високовибрационна подкрепа, която да внесем в живота си и да е с нас постоянно, така че да устояваме на тези тестове и да поддържаме новото си ниво на осъзнатост.  Тези от вас, които са били на мои събития или на консултации с мен, отлично познават енергийно заредените кристали, с които работя. Тези кристали изминават един дълъг път от Бразилия, където се добиват, през Индия, където се избират тези с най-високо качество и чистота и се слагат в сребърен обов, до Корфу, където се зареждат от Сампати Антар, за да стигнат до нас в България. Сампати Антар е световно позната с работата си с енергийно заредени кристали през последните 20 години и нейните кристални бижута се използват в цял свят.

Основните два кристала, които бих искал да ви припомня са „Чудото на любовта” и „Най-висшата защита”.

„Чудото на любовта” е кристалът, който възстановява връзката ни с изобилието – от любов, материални неща, но и връзката ни със състраданието – към нас и другите. Да бъдеш в състояние на състрадание към себе си е изключително важно за всички, тръгнали по пътя на трансформацията и по пътя към себе си – това е онова ценно качество, което ще ви помогне да виждате пътя, дори и когато е най-тъмно. Този кристал дава една дълбока стабилност и връзка с живота. Той ни свързва с тайното знание, че животът ни подкрепя във всеки един момент и че животът е готов да ни даде любов, ресурси, помощ във всяка една ситуация. Това знание и усещане са много важни за всички, на които предстоят промени и трансформации, от които се страхуват. Носен в областта на сърдечната чакра, кристалът „Чудото на Любовта” успокоява сърцето, носи усещане за омиротворение и спокойствие, разтопява страховете.

Кристалът „Най-висшата защита” можем да разгледаме като вашето лично „енергйно другарче”. Този кристал изгражда една обвивка от светлина около вас така, че нищо лошо да не може да ви докосне без ваше позволение. Понякога някои изпитания и негативни преживявания са част от пътя и се дават, за да можем да пораснем, но има и такива, които няма нужда да ни се случват. Във всеки случай, с този кристал ние винаги имаме една допълнителна защита, както и подкрепа да вървим по собствения си път.

Кристалът намира и осветява чужди модели на поведение, които сме си присвоили в земния си път, но които не са наши и не са ни нужни.  Също така кристалът е прекрасен инструмент за всички високочувствителни хора, както и за тези, които не умеят добре да поставят граници между себе си и останалите и често се чувстват изчерпани или изтощени. За тези хора, това би бил един инструмент, който да ги подкрепя в процеса им да изградят здравословни граници и да пазят енергията си. Така тази енергия би могла да бъде вложена в техния личен живот, вместо да се разхищава за хората около тях. Кристалът „Най-висшата защита” би могъл да подкрепи изграждането на здравословен обмен между тези хора и заобикалящия ги свят така, че даване и получаване да бъдат в баланс.

В месеца на чудесата, подаръците и добротата – бъдете добри към себе си, помнете да се погрижите и да подарите първо на себе си и открийте вашите лични чудеса, с които да творите живота си през следващата година. Всичко е във вашите ръце <3

Повече информация относно енергийно заредените кристали, можете да получите тук => www.facebook.com/sofiasjewelbox