Представям ви основните тенденции за първите шест знака от зодиака – от Овен до Дева.

Овен  

Тази година ще ви направи много по-меки и социални. Сами ще стигнете до заключението, че подходът „ с рогата в стената“ е много изтощаващ и не даващ желаните резултати.

Ако съумеете да се отворите към хората и да ги разберете, животът ти ще протече много лесно и приятно.

Ако, обаче, се опитвате да се наложите едностранно, то ще имате голяма съпротива от другите и вие ще загубите.

Другите ще са голям коректив в живота ви и няма да ви позволят да действате едностранно и егоистично.

Телец

Енергията на годината може да ви провокира постоянно и да ви кара да се чувствате несигурни. Стабилността, към която се стремите, постоянно ще се променя и вие няма да знаете какво следва.

Определено животът ви ще бъде много интересен. Как ще го виждате вие, зависи само от вашата нагласа. Ако съумеете да се отворите за живота и да приемате всичко, което идва към вас с отворено сърце, то ще се чувствате много щастливи.

Но ако упорито се затворите и се противопоставяте на всяка промяна, то може да се чувствате постоянно нещастни.

Близнаци 

Възможно е животът да ви поднесе много големи промени, които в основата си да са много позитивни, но енергийно да са толкова големи за вас, че да се загубите и да не знаете как да се справите с тях.

Това може да е разширение по отношение на семейството, може да е нова, голяма професионална позиция, може да е голямо преместване.

Не симулирайте сила и всезнание. Когато не знаете нещо, то потърсете помощ и подкрепа от другите. Трудно ще са справяте сами, но ако искате помощ, всичко може да е чудесно.

Рак 

Енергията на годината, както и на другите хора, може да ви идва малко в повече. Интензивното общуване, прекалената социализация, действието, активността – това не са неща, които ще ви харесват в момента, защото няма да можете да ги контролирате, а ще трябва да им се подчинявате.

Няма да ви харесва някой друг да определя правилата за вас и това ще активира много проблеми с доверието, които сте носили до момента в себе си и не сте разрешили.

Ако се доверите на хората до вас и приемете някои от тях за позитивни авторитети, то може годината да премине много лесно и приятно.

Лъв 

Тази година ще ви научи да сте част от колектив. Егото ви пак може да блести и да свети, но то ще топли другите и те ще отразяват този блясък.

Самотни действия и самостоятелни инициативи няма да са така успешни, както колективните.

Това е и година, която може да ви помогне да се промените по един позитивен начин и да разширите представа за себе си, но това ще стане само чрез колективна работа.

Дева 

Годината дава два пътя пред вас. Единият е много утъпкан и много праволинеен. Той ви е познат и води директно към целта.

Другият път е вълнуващ, но не ви е ясен и на моменти се плашите от него, защото не знаете дали ви е по силите, но той ви вълнува, защото ви дава идеята за ново, за нещо интересно и непознато.

Някои от вас ще изберат традицията, други новото. Нека всеки да направи този избор на базата на личната си готовност и начина, по който се чувства в момента.