Енергията на годината 2019:

 

Eнергията на годината се свързва с промяна на жизнената философия. Стигнали сме до момент, в който старите модели на живот трябва да си отидат – те вече нямат място в живота ни.

 

Тези хора, които са готови да се променят и да следват естествения ход на живота, ще бъдат много доволни. Те ще могат да повишат вибрацията си и да изберат да живеят в реалност, изпълнена с любов, щастие и изобилие.

 

Тези хора, които се страхуват от промени и не са предприемали такива от десетилетия, ще изживеят катарзис. За тях това ще е края на света и буквално ще е точно така. Някаква част от света, който са познавали до момента, вече няма да е същата – ще изчезне и това може да е голяма провокация за тях.

 

При всички ще се отключи едно ново познание. Всеки ще получи една нова гледна точка към собствения си живот и това ще разшири личната му представа за него и за света. С други думи смелите ще могат да се променят по един позитивен начин, а уплашените, първо ще те трябва да се успокоят и адаптират към новата енергия и след това да решат какво да правят.

 

Енергията на знаците:

 

При всяка една група от знаци, енергията ще се отработва по различен начин.  Планетите така ще се подредени през тази година, че ще активират най-базовите качества на всеки знак, ще ги подчертават, а само от човека ще зависи дали ще ги прояви по позитивен или негативен начин.

 

Огнени: смелостта, достойнството, активността и гордостта могат да се използват като положителни качества, които да накарат човек да мине много напред и да постигне това, към което се е стремял от много време. Енергията на годината може да е много успешна за тези знаци, ако те не изневеряват на себе си и следват собствената си мотивация. Това може да е година на голям скок, развитие и освобождаване от всичко старо и негативно.

 

Въздушни: представителите на въздушните знаци носят в себе си урока да се научват да си сътрудничат, да разбират другите и да правят компромиси. Ако съумеят да направят това, те могат да получат много силни и стабилни партньори, които да им помогнат да реализират потенциала си по един отличен начин. Разбирането на другите и сътрудничеството с тях може да се намира в основата на успеха.

 

Земни: постигането на сигурност и на стабилност ще е много голяма задача за земните знаци. Животът ще е много динамичен и променлив и това да се постигне стабилност в една такава ситуация няма да е лесно. Това, което може да помага, са дисциплината и следване на вече установен план. Отклоните ли се от плана, ще се загубвате. В това загубване може да намерите един много по-щастлив и успешен аз, ако сте смели, но може и да намерите една много по различна негативна версия на себе си.

 

Водни: годината може да изисква много голяма адаптация от вас. От една страна трябва да изчистите интуицията си, за да може тя да ви дава правилната посока, а от друга страна ще трябва и да сте аналитични и преценяващи. На моменти ще се обърквате и ще следвате масовата вълна, но това няма да ви прави щастливи. Едва, когато се свържете със собствените си емоции, усетите ги и ги разберете, ще можете да действате оттам и да бъдете щастливи.

 

За България:

Годината може да е прекалено забързана, не по вкуса на страната. Външните промени, които ще ни се налагат няма да са съобразени нито с готовността на страната, нито със способността й на адаптация, но като цяло ще бъдат обявени за положителни и ще ни поздравяват, а ние няма да сме сигурни дали да се радваме или да се чувстваме уязвими.

 

Съветът към България е да се пази от договори и съюзи, които не са по силите й, защото могат да я използват, под позитивен аргумент, но в крайна сметка тя да не получи нищо съществено.

 

За Света:

 

Привидно всичко ще изглежда тихо и спокойно, но отдолу ще има много сериозни процеси, които ще кулминират в края на годината, когато ще се реализира съвпада на Сатурн и Плутон. Това ще е много силна и сериозна енергия, която ще промени същността на много процеси в живота ни през следващите години. Това ще е само началото на един продължителен процес на социални промени, смяна на големите политически играчи и един нов начин на социално и политическо случване.

 

Освен това Уран ще се завърне в знака на Телеца и ще продължи движението си там и ще даде разрушаване на старата ценностна система и много нови екстравагантности или нововъведения – неща, които са справедливи, но първоначално могат да звучат като шок.

 

Определено ни предстои една много интересна и вълнуваща година. Насладете й се!