Тази година започва с едно много силно начало. В неделя, на 06 Януари, ще се случи първото за годината новолуние. Това няма да е само новолуние, но и слънчево затъмнение. Всичко това ще стане на 16 градуса в знака на Козирога. Хората, които имат планети около 16-я градус в кардиналните знаци много силно ще усетят влиянието му, особено ако те са в Рак и Козирог.

Затъмненията винаги носят елемент на карма, а карма винаги носи елемент на дълг и на нещо, което трябва да направим, независимо каква е волята ни. Този път, това, което трябва да направим, е свързано с публичния ни образ и с начина, по който другите ни възприемат. Можем да променим по положителен начин този образ, а може и просто да осъзнаем по какъв начин ни виждат другите и да преценим дали това ни харесва или не. Ако ни харесва, то можем да засилим този образ, но ако не ни харесва, то можем да го променим по един осъзнат начин, като се съобразим с изискванията на другите.

Темата за авторитетите също излиза на преден план. Ще осъзнаем за себе си доколко сме истински авторитетни в живота ни или просто живеем в една собствена илюзия, в която ни се иска да сме такива, но реално не сме. Този процес може да доведе и до сблъсък с другите авторитети в живота ни – родителите, шефовете, партньора, т.н.

Това новолуние може да се свърже с неочакваните успехи, които постигаме по време на усърдната си работа. Можем да бъдем възнаградени от живота, без да го целим, а просто, защото сме стигнали до момента на наградата, като във всяка игра. Но това не е наградата, която получаваме на базата на личните ни желания и нужди, а наградата, която сме заслужили и ни се дава отвън. Правилното поведение е да сме благодарни за това, което ни се дава, без да проявяваме излишни претенции.

Желая ви много вдъхновение и мъдрост!